Partly cloudy-1 °C
2021. január 16. szombat Gusztáv
Menü
Házhozszállítás

800 millió forintból újul meg a fehérvári önkormányzat tábora Velencén

800 millió forintból újul meg a fehérvári önkormányzat tábora Velencén
A tervek szerint így néz majd ki a Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor (Fotó: ÖKK)

Jövő héten indul a fejlesztés, és a tervek szerint 2021 nyarán már birtokba vehetik a gyerekek a megújult tábort Velencén.

Új faházak és egy kétszintes épület orvosi szobával, konyhával, valamint korszerűsített sportpálya - mindez különleges környezetben, Velencén. Ez várja majd azokat a fiatalokat, akik a székesfehérvári önkormányzat Velencei Gyermek- és Ifjúsági Táborában vesznek részt a következő években.

A fejlesztés 800 millió forintból kormányzati támogatással valósul meg, és ebből az összegből a meglévő épületeket elbontják, mivel azok statikai állapota és műszaki kialakítása nem teszi lehetővé a bővítésüket. Felépül 18 darab akadálymentesített, önálló vizesblokkal rendelkező kisház és egy kétszintes, téliesített közösségi épület, illetve korszerűsítik a sportpályákat, valamint elkészül egy nagy közösségi tér is.

A télen-nyáron használható főépület 41 férőhelyes lesz, így faházakkal együtt a tábor összesen 143 fő befogadására lesz alkalmas. 

A területen a dolgozók részére négy parkolóhelyet alakítanak ki, a főbejárat közelében pedig 40 állásos kerékpárparkoló is lesz. A parkosítással és új utcabútorok, okospadok kihelyezésével korszerűsítik a zöldterületet úgy, hogy közben törekszenek arra, hogy az árnyat adó, szép és nagy fákat megőrizzék.

A kivitelezés várhatóan jövőhéten kezdődik és jövő év júliusára fejeződik be.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár