3 évnél régebbi cikk

800 millió forintból újul meg a fehérvári önkormányzat tábora Velencén
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK
800 millió forintból újul meg a fehérvári önkormányzat tábora Velencén

Jövő héten indul a fejlesztés, és a tervek szerint 2021 nyarán már birtokba vehetik a gyerekek a megújult tábort Velencén.

Új faházak és egy kétszintes épület orvosi szobával, konyhával, valamint korszerűsített sportpálya - mindez különleges környezetben, Velencén. Ez várja majd azokat a fiatalokat, akik a székesfehérvári önkormányzat Velencei Gyermek- és Ifjúsági Táborában vesznek részt a következő években.

A fejlesztés 800 millió forintból kormányzati támogatással valósul meg, és ebből az összegből a meglévő épületeket elbontják, mivel azok statikai állapota és műszaki kialakítása nem teszi lehetővé a bővítésüket. Felépül 18 darab akadálymentesített, önálló vizesblokkal rendelkező kisház és egy kétszintes, téliesített közösségi épület, illetve korszerűsítik a sportpályákat, valamint elkészül egy nagy közösségi tér is.

A télen-nyáron használható főépület 41 férőhelyes lesz, így faházakkal együtt a tábor összesen 143 fő befogadására lesz alkalmas. 

A területen a dolgozók részére négy parkolóhelyet alakítanak ki, a főbejárat közelében pedig 40 állásos kerékpárparkoló is lesz. A parkosítással és új utcabútorok, okospadok kihelyezésével korszerűsítik a zöldterületet úgy, hogy közben törekszenek arra, hogy az árnyat adó, szép és nagy fákat megőrizzék.

A kivitelezés várhatóan jövőhéten kezdődik és jövő év júliusára fejeződik be.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek