3 évnél régebbi cikk

Videó: retró balatoni nyár 1964-ből
Videó: retró balatoni nyár 1964-ből

A balatoni nyár kifejezés szinte mindenkiből előcsalogat emlékeket. A Nemzeti Audiovizuális Archívum által megosztott összeállítás pedig igazi csemege: így nyaraltunk 1964-ben a Balatonon.

Ha valaki követi a Nemzeti Audiovizuális Archívum Facebook-oldalát, gyakran bukkanhat kincsekre a múltból, többek között olyanokra, mint az 1964-es balatoni nyár emlékképeiből készült videó.

A Balaton és a nyár szavak szinte mindannyiunkban felhoznak édes-bús-borzongató-mosolyogtató emlékképeket, és az 1964-es felvételek nézve is nagyot sóhajt az ember, még úgy is, ha akkor még egy gondolat sem volt a léte.

A Hungária szálló épülete és aulája, a Siófok étteremben terítő pincérek, a parton napozó embertömeg, a lavóron eszegető kisfiú a kempingben, a hajón zsúfolódó emberek, amihez hasonlót látva ma minden biztonságtechnikai szakember elsírná magát, és persze azok az autócsodák, amelyeket ma már nemhogy veteránautó felvonuláson nem, de legfeljebb a gyűjtők titkos kincsei között vagy a közlekedési múzeumban láthatunk, mind-mind olyan felvételek, amelyet egyszer nem is elég megnézni...

Borítókép: MTVA Archívum
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek