Partly cloudy15 °C
2021. március 4. csütörtök Kázmér
Menü
Házhozszállítás

Most akkor lehet enni a járvány idején popcornt a moziban vagy sem?

Adja magát a kérdés, ugyanis a moziban való filmnézés már-már elképzelhetetlen valami ínycsiklandozó rágcsálni- és jéghideg innivaló nélkül. De akkor mégis hogyan együnk és igyunk, ha kötelező a maszk? Egyáltalán nyitva lesznek a büfék? 

Ahogy korábban megírtuk, a hat éven aluli gyerekek kivételével mindenkinek kötelező a szabályosan hordott maszk többek között a bevásárlóközpontokban a folyosókon, színházakban, állomásokon, megállókban, és bizony a mozikban is. 

De hogy utóbbi szolgáltatás esetében ez mit is takar, sokak számára értelmezhetetlen, ugyanis a mozibajárás természetes velejárója a jól megpakolt popcornos doboz, és a hozzá tartozó, szürcsölgethető itóka, amelyeket a legtöbb esetben ki sem akarunk engedni a karmaink közül - úgy az első tizenöt percig, mert utána rendszerint már csak a kongó üresség marad hátra. Ugye, hogy ugye?

Persze azért csak rendbe kéne tenni a mozis maszkos szabályokat is, így megkerestük Buda Andreát, a Cinema City marketing és PR igazgatóját, aki közelebb hozott a megoldáshoz: 

"Egyelőre a kormányrendelet nem tért ki a büféfogyasztásra. A mi értelmezésünk szerint a büfék vendéglátóhelynek minősülnek, és a szolgáltatás része az, hogy étkezés folyik a mozi területén. Viszont bár kikértük, jelenleg erről még nem kaptunk hivatalos állásfoglalást" - kezdte Buda Andrea, majd hozzátette:

Annyit tudunk, hogy a budapesti rendeletben nevesítve van: a maszkot le lehet venni addig, amíg a büfétermékek fogyasztása folyik - annyi, hogy utána vissza kell venni.

"Nálunk a jegyfoglaló-rendszer az újranyitástól kezdve automatikusan betartja a távolságtartást, tehát mind a két oldalon kihagy egy-egy széket, plusz ugye nagy távolság van a széksorok között is, és mindenki egy irányba néz. Az elejétől kezdve nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy meglegyen a megfelelő távolság a mozinézők között" - folytatta Buda Andrea, majd arról tájékoztatott: az ülőhelyek csökkentésével a maximális teremkihasználtság az eredeti 70 százaléka lehet, így nem tud egyszerre annyi ember a moziteremben tartózkodni, hogy azt lehessen mondani, tömeg van.

Mindent megteszünk a nézők biztonsága érdekében.

"Azt gondolom, a maszkhordás a hétköznapi élet része lesz, így hosszútávon nem fogja vissza az embereket abban, hogy olyan szórakozási lehetőséget válasszanak, mint például a mozizás" - zárta a Cinema City marketing és PR igazgatója.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

 • Halálos baleset történt a 81-es főúton, Mórnál
  Halálos baleset történt a 81-es főúton, Mórnál
 • Jelentősen több támogatás jut az agrár- és élelmiszeriparnak
  Jelentősen több támogatás jut az agrár- és élelmiszeriparnak
 • Több utcában lesz áramszünet jövő hétfőn
  Több utcában lesz áramszünet jövő hétfőn
 • Koronavírus: egy hét alatt közel ezerötszázzal nőtt a kórházban ápoltak száma
  Koronavírus: egy hét alatt közel ezerötszázzal nőtt a kórházban ápoltak száma
 • Felgyorsítják az oltások beadását
  Felgyorsítják az oltások beadását
 • Hollandiában vélhetően pokolgépes támadás ért egy tesztközpontot
  Hollandiában vélhetően pokolgépes támadás ért egy tesztközpontot
 • Ismét felrobbant a SpaceX űrhajója
  Ismét felrobbant a SpaceX űrhajója
 • Nőnapi meglepetést tervez városszerte a Vörösmarty Színház
  Nőnapi meglepetést tervez városszerte a Vörösmarty Színház

Eseménynaptár