3 évnél régebbi cikk

Ingyen utazási lehetőség az őszi szünetben a MÁV és a Volán járatain
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Ingyen utazási lehetőség az őszi szünetben a MÁV és a Volán járatain

Október 23. és november 1. között, ha a gyerekek Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal érkeznek és fel is mutatják azt a jegypénztáraknál, akkor díjmentesen utazhatnak a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

Az őszi szünet - már ha a család többi tagjának is van még szabadsága - remek kirándulási időszak lehet, ráadásul most Kajla-útlevéllel az utazási költségek is csökkenthetőek, feltéve, ha a tömegközlekedést választjuk.

Október 23. és november 1. között minden gyerek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla-útlevelét és diákigazolványát, díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

A legjobban akkor járunk, ha a vonatozást választjuk, mert a MÁV-START és a GYSEV vonalain maximum két kísérő is 33 százalékos kedvezményre jogosult. Ebben az esetben a gyerekek díjmentes, másodosztályú menetjegyeit pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, online és a MÁV applikáción keresztül is ki lehet váltani.

A legizgalmasabb családbarát útvonalak, az úgynevezett Kajla-körök bejárásával Kajla-karikákat is gyűjthetnek a lelkes felfedezők.

Buszozásnál már van néhány megkötés: Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal a gyereknek a menetjegyet nem kell megváltani, de a feláras országos járatokon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell vásárolni a pénztárban vagy a buszsofőrnél. A kísérőknek azonban minden esetben a menetjegyet kell venniük.

A Kajla-program keretében minden általános iskolás, alsó tagozatos diákhoz eljutottak az új, kék színű Kajla-útlevelek. Aki valamilyen oknál fogva mégsem kapta meg a tanév elején, osztályfőnökénél érdeklődhet. Az elveszett vagy megrongálódott útlevél pótlását a szülők itt igényelhetik. 2020-ban a korábbi Kajla-útlevelek is érvényesek, így idén még az 5. és 6. osztályos tanulók is használhatják régi útlevelüket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek