Fair4 °C
2020. november 30. hétfő András, Andor
Menü
Házhozszállítás

Ingyen utazási lehetőség az őszi szünetben a MÁV és a Volán járatain

Ingyen utazási lehetőség az őszi szünetben a MÁV és a Volán járatain
Ingyen utazási lehetőség az őszi szünetben a MÁV és a Volán járatain (Fotó: pixabay.com)

Október 23. és november 1. között, ha a gyerekek Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal érkeznek és fel is mutatják azt a jegypénztáraknál, akkor díjmentesen utazhatnak a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

Az őszi szünet - már ha a család többi tagjának is van még szabadsága - remek kirándulási időszak lehet, ráadásul most Kajla-útlevéllel az utazási költségek is csökkenthetőek, feltéve, ha a tömegközlekedést választjuk.

Október 23. és november 1. között minden gyerek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla-útlevelét és diákigazolványát, díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

A legjobban akkor járunk, ha a vonatozást választjuk, mert a MÁV-START és a GYSEV vonalain maximum két kísérő is 33 százalékos kedvezményre jogosult. Ebben az esetben a gyerekek díjmentes, másodosztályú menetjegyeit pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, online és a MÁV applikáción keresztül is ki lehet váltani.

A legizgalmasabb családbarát útvonalak, az úgynevezett Kajla-körök bejárásával Kajla-karikákat is gyűjthetnek a lelkes felfedezők.

Buszozásnál már van néhány megkötés: Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal a gyereknek a menetjegyet nem kell megváltani, de a feláras országos járatokon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell vásárolni a pénztárban vagy a buszsofőrnél. A kísérőknek azonban minden esetben a menetjegyet kell venniük.

A Kajla-program keretében minden általános iskolás, alsó tagozatos diákhoz eljutottak az új, kék színű Kajla-útlevelek. Aki valamilyen oknál fogva mégsem kapta meg a tanév elején, osztályfőnökénél érdeklődhet. Az elveszett vagy megrongálódott útlevél pótlását a szülők itt igényelhetik. 2020-ban a korábbi Kajla-útlevelek is érvényesek, így idén még az 5. és 6. osztályos tanulók is használhatják régi útlevelüket.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Az interneten tekinthető meg a Betlehemi Szép Csillag kiállítás
  Az interneten tekinthető meg a Betlehemi Szép Csillag kiállítás
 • HÍRADÓ 1-kor 2020. november 30.
  HÍRADÓ 1-kor 2020. november 30.
 • Folytatódik a tömeges tesztelés
  Folytatódik a tömeges tesztelés
 • Fontos elkerülni a csoportosulásokat
  Fontos elkerülni a csoportosulásokat