3 évnél régebbi cikk

Erdőlátogatási korlátozás lesz szombaton Fehérvár, Pákozd és Sukoró külterületi erdőrészein
·Hírekerdő·Utolsó frissítés: undefined
Erdőlátogatási korlátozás lesz szombaton Fehérvár, Pákozd és Sukoró külterületi erdőrészein
·Hírekerdő·Utolsó frissítés: undefined

A Tradicionális Vadásztársaság tájékoztatása szerint január 16-án, szombaton 7 és 16 óra között intenzív vadászat folyik majd Székesfehérvár, Pákozd és Sukoró külterületi erdőrészein. A korlátozás idején a megjelölt turistautak sem vehetők igénybe.

Az erdészetek az év több kiemelt időszakában erdőlátogatási tilalmat, részleges tilalmat vagy korlátozásokat szoktak bevezetni, illetve figyelmeztetéseket adnak ki. Ennek oka az intenzív vadásztatáson keresztül a fakitermelésen át a különleges természeti jelenségekig terjedhet, de minden esetben érinti az erdőlátogatókat.

A téli időszakban, jellemzően február végéig a vaddisznó hajtóvadászatok zajlanak, amikre a vadállomány szinten tartása, szabályozása miatt van szükség. Ezek szervezésekor az erdészetek figyelmet fordítanak arra, hogy ne zavarja az útvonal a kirándulók, túrázók által leginkább kedvelt útvonalakat. Néhány esetben azonban az útvonalak keresztezése elkerülhetetlen, ezért is kiemelten fontos, hogy indulás előtt mindig tájékozódjunk az érvényben lévő lezárásról.

Január 16-án, szombaton 7 és 16 óra között is ilyen vadászat miatt vezetnek be ideiglenes erdőlátogatási korlátozásokat Fejér megyében, Székesfehérvár közvetlen környezetében is, a Velencei-hegység erdeiben.

Székesfehérvár, Pákozd, Sukoró és Velence térségében arra kérik a turistákat, hogy kerüljék el a kijelölt turistaútvonalakat is, amennyiben lehetséges, ne szombatra tervezzék a térségbeli kirándulásokat. A biztonságra tekintettel a szervezők kérik, hogy a fenti időszakban ne tartózkodjanak erdőterületeken még azok sem, akik gyűjtési engedéllyel, illetve ideiglenes úthasználati, illetve területhasználati engedéllyel rendelkeznek.

(Forrás: ÖKK)

Borítókép: szekesfehervar.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek