3 évnél régebbi cikk

Kiderült, mit csinál negyven katona a székesfehérvári kórházban
Fehérvár Médiacentrum fotója
honvedelem.hu
Kiderült, mit csinál negyven katona a székesfehérvári kórházban

Két hónapja közel félszáz katona érkezett a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba.

A székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezredtől még 2020 novemberében érkezett 40 katona a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba, hogy segítsék az ott folyó munkát.

„Úgy gondolom, hogy mindazon feladatokban, amelyekben részt veszünk, tehermentesíteni tudjuk a kórház dolgozóit” – nyilatkozta Tóth István százados, a katonák parancsnoka a honvedelem.hu oldalnak, kiemelve: valamennyi katona betanult egy-egy adott munkakörbe.

Az ezred katonái egyszerre négy helyszínen végeznek érintésmentes testhőmérséklet-mérést, tovább napi szinten továbbítják a látogatók és a betegek csomagjait, adatokat rögzítenek, teszteket dolgoznak fel és logisztikai feladatokban - vagyis raktári munkákban, élelmezésben, anyagmozgatásokban - is közreműködnek. Mindezek mellett gyógyszer-, vér- és laborszállítási feladatokat is végeznek.

A járványhelyzet változásával és a koronavírus elleni védőoltás megérkezésével pedig a kórházi életben is adódtak újabb prioritások: ilyen a kamionpakolás, az osztályok költöztetése, vagy az új vakcina tömeges beadásával járó hétvégi többletmunka megszervezése.

Tóth István kiemelte, munkájukról a kórházparancsnoktól, a személyzettől és a betegektől is egyaránt pozitív visszajelzéseket kaptak és kapnak, és azt is:

 kórházi munkavégzésük során még nem fordult elő egészségügyi távollét.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek