Fair9 °C
2021. március 5. péntek Adorján
Menü
Házhozszállítás

Kiderült, mit csinál negyven katona a székesfehérvári kórházban

Kiderült, mit csinál negyven katona a székesfehérvári kórházban
Székesfehérváron negyven katona segíti a kórház munkáját (Fotó: honvedelem.hu)

Két hónapja közel félszáz katona érkezett a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba.

A székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezredtől még 2020 novemberében érkezett 40 katona a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba, hogy segítsék az ott folyó munkát.

„Úgy gondolom, hogy mindazon feladatokban, amelyekben részt veszünk, tehermentesíteni tudjuk a kórház dolgozóit” – nyilatkozta Tóth István százados, a katonák parancsnoka a honvedelem.hu oldalnak, kiemelve: valamennyi katona betanult egy-egy adott munkakörbe.

Az ezred katonái egyszerre négy helyszínen végeznek érintésmentes testhőmérséklet-mérést, tovább napi szinten továbbítják a látogatók és a betegek csomagjait, adatokat rögzítenek, teszteket dolgoznak fel és logisztikai feladatokban - vagyis raktári munkákban, élelmezésben, anyagmozgatásokban - is közreműködnek. Mindezek mellett gyógyszer-, vér- és laborszállítási feladatokat is végeznek.

A járványhelyzet változásával és a koronavírus elleni védőoltás megérkezésével pedig a kórházi életben is adódtak újabb prioritások: ilyen a kamionpakolás, az osztályok költöztetése, vagy az új vakcina tömeges beadásával járó hétvégi többletmunka megszervezése.

Tóth István kiemelte, munkájukról a kórházparancsnoktól, a személyzettől és a betegektől is egyaránt pozitív visszajelzéseket kaptak és kapnak, és azt is:

 kórházi munkavégzésük során még nem fordult elő egészségügyi távollét.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár