Rain15 °C
2021. május 13. csütörtök Szervác
Menü
Házhozszállítás

A magyar gyógyszertárakban is kapható lesz az otthoni koronavírus-teszt

A magyar gyógyszertárakban is kapható lesz az otthoni koronavírus-teszt
Ezt a tesztet otthon is elvégezhetjük (Fotó: Pénzcentrum.hu/Izinta IVD Kft.)

Néhány napon belül hazánkban is kapható lesz az otthon is elvégezhető gyorsteszt, mely megmutatja, átestünk-e már a fertőzésen.

A Biosynex Autotest COVID-19 az első olyan, Magyarországon forgalomba kerülő gyorsteszt, amit otthoni használatra is engedélyeztek.  - írja a penzcentrum.hu.

A hazai gyógyszertárakban és gyógyászati segédeszköz szaküzletekben a napokban lesz kapható a termék, melynek segítségével a múltban, tünetekkel vagy azok nélkül lezajlott fertőzések is azonosíthatóak.

Emellett jó megoldás lehet azok számára is, akik már megkapták a COVID-19 elleni védőoltást és szeretnének meggyőződni arról, hogy kialakult-e náluk a védettség a fertőzéssel szemben.

A COVID-19 betegséget a SARS-CoV-2 vírusfertőzés okozza. A Biosynex Autotest COVID-19 teszt egy immunokromatográfiás gyorsteszt, ami a SARS-CoV-2 elleni IgG és IgM antitestek jelenlétét képes kimutatni egy csepp ujjbegyvérből. A Biosynex COVID-19 gyorsteszt segíti azoknak az embereknek az azonosítását is, akik nincsenek tudatában fertőzésüknek, vagy azért, mert nem alakultak ki tüneteik, vagy mert nem diagnosztizálták helyesen a tüneteiket. Ez azt jelenti, hogy a gyorsteszt segítségével azonosítani lehet a "csendes" fertőzéseket, valamint azokat az embereket, akik betegek voltak, de felépültek. Mivel a teszt a szervezet vírusra adott válaszreakcióját mutatja ki, az éppen kezdődő fertőzést nem jelzi.

A gyógyszertárakban és gyógyászati segédeszköz szaküzletekben kapható gyorsteszt egy vizsgálat elvégzésére alkalmas eszközöket tartalmaz. A teszteléshez a csomagban lévő eszközzel az ujjbegyből vett vért, valamint a reagens anyagot kell a mellékelt tesztkazetta megfelelő részébe juttatni. A teszt eredménye tíz perc alatt meglesz, ugyanakkor fontos, hogy a leolvasással nem szabad 20 percnél többet várni. A Biosynex Autotest COVID-19 gyorstesztjének pontossága az elvégzett vizsgálatok alapján megközelíti a 100 százalékot.

Az ára 7 ezer és 8 ezer forint között lesz, patikáktól függően.

Forrás: Pénzcentrum.hu

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár