Partly cloudy15 °C
2021. március 4. csütörtök Kázmér
Menü
Házhozszállítás

Európa-bajnokságra készül az ötgyerekes fehérvári fodrászmester

Európa-bajnokságra készül az ötgyerekes fehérvári fodrászmester
Jobbra Deres Nóra, balra Kovács Barbara sminkes (Fotó: Dévai Zoltán)

Fashion-avantgard divat gála kategóriában második, a menyasszonyi konty versenyszámban ötödik helyen végzett Deres Nóra. A székesfehérvári fodrászmester a Magyar Fodrász-Kozmetikus-Körmös Közhasznú Egyesület által szervezett bajnokságon vett részt. Munkáit hamarosan európai színtéren is megmutatja.

Kreativitás, maximalizmus, optimizmus,vidámság - néhány szóban így jellemezném Deres Nórát. A  versenyszellem születésétől kezdve a vénájában van, öt gyerekét, családját előtérbe helyezve ez a tulajdonsága most csapott újra felszínre.

A székesfehérvári fodrászmester a Magyar Fodrász-Kozmetikus- Körmös Közhasznú Egyesület által szervezett bajnokságon a fashion-avantgard divat gála kategóriában a dobogó második helyén végzett, a menyasszonyi konty versenyszámban az ötödik helyet szerezte meg. A koronavírus miatt az idén nem helyben és élőben, hanem fotópályázat alapján döntött az egyesület zsűrije a díjazottakról.

Szigorú követelménynek kellett megfelelni. Minden versenyszámban négy képet vártak fehér vagy fekete háttérrel, elölről, hátulról, mindkét oldalról fotózva. Retust nem használhattunk, a képek felbontása is adott volt.
Menyasszonyi konty (Fotó: Dévai Zoltán)
Menyasszonyi konty (Fotó: Dévai Zoltán)

Egy ilyen versenyre általában több hónapig készülnek a szépségiparban dolgozók. A versenyző megálmodja a haj mellett a sminket, a ruhát, a kiegészítőket. A modellválasztás sem egyszerű feladat: az arcforma mellett fontos, hogy - ebben az esetben - a hölgy világos színű hajjal rendelkezzen. Hogy miért? Abban a hajszínben látszik jól a fodrász technikája.

Menyasszonyi konty (Fotó: Dévai Zoltán)
Menyasszonyi konty (Fotó: Dévai Zoltán)

Deres Nóra szeret egy csapattal dolgozni. Olyanokkal, akik nem csak másoktól, saját maguktól is elvárják a minőséget. Teamje összeszokott, egy nyelvet beszélnek, kitalálják egymás gondolatait.

Az idei versenyre való felkészülésre nem volt sok idő. A kiírást december közepén vette észre és január 15-én már ringbe kellett szállnia. Mivel a versenyszellemmel megáldott fehérvári fodrászmester imádja a kihívásokat, ezért úgy döntött, elindul a megmérettetésen. Bár felmérte, hogy öt gyerek mellett, napi minimum nyolc óra a szalonjában, nyakán az ünnepek, nem lesz könnyű menet.

Nóra a család esti elcsendesedése után elővette babafejeit és azon kísérletezgetett hajnalokon keresztül. Idő hiányában és a koronavírus miatt nem tudott összejönni csapatával, nem tudtak trendeket kipróbálni, így távban tartották a kapcsolatot addig az egyetlen alkalomig, amíg a fotózás megtörtént. Élesben a menyasszonyi konty két órát, a fashion - avangard a több napos előkészület után négy órát vett igénybe. ( A fashion-avantgard divat gála kategóriába nevezett fotókat sajnos nem tudjuk közölni. Az európai verseny előtt - amelynek időpontját még nem tudni -  nem hozhatók nyilvánosságra.)

Menyasszonyi konty oldalról (Fotó: Dévai Zoltán)
Menyasszonyi konty oldalról (Fotó: Dévai Zoltán)

Deres Nóra életébe újra visszatérnek a versenyek. A gyerekek, a saját brand kiépítése miatt, illetve  - korábban - egy cég bemutató fodrászaként nem volt ideje a sok energiát felemésztő megmérettetésekre.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Halálos baleset történt a 81-es főúton, Mórnál
  Halálos baleset történt a 81-es főúton, Mórnál
 • Jelentősen több támogatás jut az agrár- és élelmiszeriparnak
  Jelentősen több támogatás jut az agrár- és élelmiszeriparnak
 • Több utcában lesz áramszünet jövő hétfőn
  Több utcában lesz áramszünet jövő hétfőn
 • Koronavírus: egy hét alatt közel ezerötszázzal nőtt a kórházban ápoltak száma
  Koronavírus: egy hét alatt közel ezerötszázzal nőtt a kórházban ápoltak száma
 • Felgyorsítják az oltások beadását
  Felgyorsítják az oltások beadását
 • Hollandiában vélhetően pokolgépes támadás ért egy tesztközpontot
  Hollandiában vélhetően pokolgépes támadás ért egy tesztközpontot
 • Ismét felrobbant a SpaceX űrhajója
  Ismét felrobbant a SpaceX űrhajója
 • Nőnapi meglepetést tervez városszerte a Vörösmarty Színház
  Nőnapi meglepetést tervez városszerte a Vörösmarty Színház
 • Karbonböjt – tavaszi kezdeményezés a zöld háztartásokért
  Karbonböjt – tavaszi kezdeményezés a zöld háztartásokért