2 évnél régebbi cikk

A Family Tree Triatlon SE tagjai nyáron is odatették magukat
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Janota Zoltán FB-oldala
A Family Tree Triatlon SE tagjai nyáron is odatették magukat
·SportTestszobrászat·Utolsó frissítés: undefined

Mogyi Triatlonverseny, Aquatlon OB, Vasi Vasember, Old Lake Man, eXtremeMa - a Family Tree Triatlon SE tagjai az elmúlt hetekben is szépen vették az akadályokat!

„Sűrű a nyár a Family Tree csapatának, de jó szervezéssel, időzítéssel és csapatmunkával mindenki megmutathatta oroszlánkörmeit az elmúlt hetekben” – árulta el Janota Zoltán, az egyesület vezetőedzője, majd hozzátette: „A különböző távú, felnőtt országos bajnokságokon az időjárás is kemény ellenfélnek bizonyult, amit hol jobban, hol kevésbé toleráltak a versenyzők.”

Szépen szerepeltek a Family Tree tagjai az utóbbi hetek versenyein

Janota Zoltán FB-oldala

Néhány példa az utóbbi hetek versenyei közül:

Baján immár tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Mogyi Triatlonversenyt a Magyar Triatlon Szövetség megbízásából. A Triatlon Sprint Elit OB, Triatlon Ifjúsági és Junior OB, Triatlon Sprint Amatőr OB, Triatlon UP ranglista versenyen a Family Tree tagjai az alábbi eredményekkel végeztek:

  • Bognár Katalin k.cs 1.
  • Szőke Marianna k.cs 3.
  • Nagy Zsuzsanna k.cs. 4.
  • Varga Viktória k.cs. 5.
  • Gálné Fitos Éva k.cs. 7.
  • Cser Csaba: k.cs 34.

Az Aquatlon Országos Bajnokság – Leviczki Tamás emlékversenyre Veresegyházán került sor 1500 m úszással, 40 km kerékpározással és 10 km futással. Itt az említett egyesület részéről ketten is dicsőséget szereztek csapatuknak és városunknak:

  • Bognár Katalin kcs1.
  • Németh-Bucsi Áron k.cs. 34. helyezést ért el.

Futva, vízben és kerékpáron is bizonyítottak a fehérváriak

Janota Zoltán FB-oldala

A XXXVII. Vasi Vasember Triatlon Verseny helyszíne Szombathelyen volt, ahol minden év júliusában felhangzik a kürt, mely útjára bocsátja a sportolókat. Eddig több, mint 10.000 Vasi Vasembert avattak fel a program keretén belül, a hazai triatlonversenyek bölcsőjében. A gyönyörű környezetben egyéniben és váltóban is lehetett indulni, s juniortól a veterán korosztályig bárki kipróbálhatta magát, legyen profi vagy amatőr. A Family Tree helyezései itt is elégedettségre adhatnak okot, hiszen

  • Varga Gábor k.cs 23.
  • Szvoren András k.cs 35. lett.

Az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot és Középtávú Magyar Kupát immár ötödik alkalommal rendezték meg Tatán, s harmadszorra került sor a rövidtávú OB-ra. Idén újdonságnak számított, hogy a verseny központjának az újjászületett Esterházy - kastély is része lett. A két napos programra a szervezők több, mint 1000 versenyzőt vártak.

A rajt mindkét napon az Új Kajakház Ökoturisztikai Központnál volt. Az úszás végén a korábban megszokott helyen, a Keresztelő Szent János szobornál szálltak ki a sportolók a vízből, majd a kastély tó felőli bejáratán keresztül érték el a depót. Kerékpárra ülve Kocs felé haladtak, majd Nagyigmánd határában fordultak vissza. A kerékpáros szakasz az Esterházy-kastély udvarán zárult. Itt tették le a bicikliket, majd megkezdték a futást az Öreg-tó partján.

Az Old Lake Man is szép sikereket hozott a Family Tree sportolóinak

Janota Zoltán FB-oldala

Rövidtávon 700 versenyző indult el, akikre 1,5 km úszás, 40 km kerékpározás és 10 km futás várt. Középtávon 350 ember mérettette meg magát 1,9 km úszással, 90 km kerékpározással és 21 km futással.

Rövidtávon az alábbi módon teljesítettek a Family Tree képviselői:

  • Janota Zoltán k.cs. 5.
  • Nagy Zsuzsanna k.cs .
  • Varga Viktória kcs 8.
  • Gálné Fitos Éva k.cs 17.
  • Somogyi Zsolt k.cs 38.
  • Persóczki Gábor k.cs. 60.
  • Csapateredmények.:
  • Férfi senior 23.
  • Női senior 6.
  • Féltávon Janota Zoltán első helyezést ért el.

Végül meg kell említenünk az eXtremeMant Kaposváron. A verseny távja 113 km volt (középtáv): úszás 1,9 km, kerékpározás 90 km, futás 21,1 km. A rajtot és a célt a Deseda-tónál jelölték ki, hiszen az úszás e tóban történt egy körkörös pályán. A kerékpározást a Kaposvár-Toponár környéki közutakon szervezték meg 3x30 km-es pályán. A szintkülönbség körönként 250 m volt. A futásra pedig a tóparti kerékpárúton került sor négy körben: egy kör 5,275 km volt a tó toponári oldalán. A szintkülönbség itt 30 m volt.

A fehérvári csapatból e versenyen Király Róbert Belián a 24. helyen végzett!

Az 5-7 éves korosztály képviselői megháromszorozódtak november óta

Janota Zoltán FB-oldala

„A legközelebbi megmérettetésünk a nagy hagyományokkal rendelkező Fadd-Dombori Triatlon ranglistaverseny lesz, majd részt veszünk a pécsi Utánpótlás OB és a legendás eXtremeMan Nagyatád-Hosszútávú Triatlon erőpróbán” – újságolta Janota Zoltán, aki hozzátette, hogy időközben a csapat legfiatalabbjai, az 5-7 éves korosztály képviselői megháromszorozódtak november óta! Ráadásul a legtöbben már túl is vannak az első versenyükön és az úszás-szintfelmérőjükön!

„A Family Tree Triatlon tábora augusztus 16-án veszi kezdetét, ahol az eddigi évek gyakorlatához hasonlóan idén is a három sportág alapjainak játékos elsajátítása mellett a példamutatásról, a csapatépítésről és Székesfehérvár történetéről is hallhatnak a programban részt vevők” – zárta beszélgetésünket Johnny.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek