Hírek
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 27., 13:24
Hírek,gasztronómiaNem lesz idén Fehérvári Halünnep a Palotavárosi tavaknál a szabadidőközpont építése miattElmarad idén a Fehérvári Halünnep, de ezzel egyáltalán nem fejeződik be a halfesztivál története. Jövőre több programot és nagyobb bulit ígérnek a megszokott helyszínen, a Palotavárosi tavak melletti parkban. Addigra befejeződnek a szabadidőközpont építési munkálatai is, ami miatt a várossal együtt ...
2020. 02. 27., 10:55Hírek,koronavírusKoronavírus: nagy tételben fogynak a tartós élelmiszerek FehérváronLiszt, cukor, étolaj, tartós tej, konzervek - az alapvető élelmiszerek mellett még a vécépapír fogy nagy tételben a székesfehérvári áruházakban a koronavírus miatt. Akad olyan üzlet, ahol csak az étolajos részt napközben háromszor kellett újratölteni, egy másik boltban fél nap alatt egy tonna liszte...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 26., 17:17
Hírek,életmentésAz út szélén mentett életet a szabadnapos fehérvári tűzoltóSomogyi Dávid szolgálatból tartott hazafelé, amikor egy, az út szélén álló személygépkocsira figyelt fel, amelyből az eszméletlen sofőrt próbálták többen kisegíteni.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 26., 12:29
Hírek,koronavírusHazajöttek Olaszországból a fehérvári Aranykéz iskola diákjai - ez történik most A Tisztiorvosi Szolgálat által előírt protokoll szerinti eljárásban részesülnek a diákok. Székesfehérvár polgármestere közleményt adott ki a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásról és intézkedéssorozatról.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 25., 16:05
Hírek,kolbászElmarad az idei Fehérvári Kolbásztöltő FesztiválFebruár 1-re tervezték, de végül elmaradt, és idén már nem is pótolják a Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált. A tél végének egyik legnépszerűbb székesfehérvári gasztrofesztiváljához évről évre baráti feltételekkel bérelt rendezvénysátor tönkrement, a szervező egyesületek pedig nem tudták kigazdálkodni...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 24., 18:33
Hírek,érdekességMiért február 24-e és nem 29-e a szökőnap?A válasz naptártörténeti okokra vezethető vissza.
2020. 02. 24., 17:15Hírek,iskolaStatikai probléma a fehérvári Kossuth iskola régi szárnyában, konténertanteremben fejezi be az évet a diákok egy részeA Kossuth Lajos Általános Iskola rendszeres ellenőrzése problémákat tárt fel az épület régi szárnyában található légópince támasztékaiban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 24., 15:34
Hírek,búcsúElhunyt Csukás IstvánSokan nőttünk fel Süsün, Pom Pom-on, vagy a Nagy Ho-ho-ho horgász kalandjain - Csukás István, író, a nemzet művésze 84. életévében hunyt el hétfőn.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közélet,környezettudatosságÜltessünk, hogy élhessünk! - Polgárdiban folytatódott a faültetési programÜltessünk, hogy élhessünk! címmel programot indított a Kereszténydemokrata Néppárt. A teremtett világ védelméért életre hívott faültetési kampány hosszútávú gondolkodást jelent a KDNP részéről.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közélet,március 15.Cser-Palkovics András: a márciusi ifjak tetteire a magyar lelki erő örök forrásaként tekintünkA hagyományokhoz hűen idén is diákok műsorával emlékezett meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc március 15-i eseményeiről Székesfehérvár, majd a Városház téren hangozott el Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnökének ünnepi beszéde.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közélet,elismerésHaufe Andor, a Fehérvár Médiacentrum gyártásvezetője vehette át idén a Penna Regia-díjatA szabad sajtó napjához kapcsolódó városi elismerést a nemzeti ünnepen adta át a Székesfehérvár polgármestere, aki a véleménynyilvánítás szabadságát, és annak fontosságát hangsúlyozta beszédében.
2020. 02. 24., 12:19Hírek,közlekedésCsőtörés a Nagyszebeni utcában - módosított útvonalon jár a 40-es és a 41-es busz SzékesfehérváronCsőtörés hibaelhárítása miatt előreláthatólag ma 15 óráig rövidebb útvonalon közlekedik a 40 és 41-es jelzésű autóbusz Maroshegyen.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 24., 10:55
Közlekedés,lezárásKedden lezárják a Kossuth utcátFasorfenntartási munkák miatt kedden lezárják a Kossuth utcát a Petőfi utcától a Fő utca irányába.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 23., 19:24
Hírek,időjárásNapsütés, viharos szél és zivatar - semmi extra, csak ismételten produkálja magát az időjárásA héten folytatódik a változékony időjárás, amely napsütésre, erős széllökésekre és váratlanul lecsapó záporokra és zivatarokra is számítani kell. Hogy lesz ebből tavasz?
2020. 02. 22., 16:10Hírek,díjÖt székesfehérvári orvos is megkaphatja a Szent-Györgyi Albert Díjat idén, még tart a szavazás!Március 16-án éjfélig lehet voksolni arra, hogy ki kapja a a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat 2020-ban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 22., 12:44
Sport,pályázatKi a kedvenc játékosod? - Értékes jutalmak az Alba kosár- és kézilabdacsapat rajzpályázatán!Ismét meghirdeti rajzpályázatát az Alba Fehérvár kosárlabda- és az Alba Fehérvár KC kézilabdacsapata, a legjobb pályamunkákat értékes nyereményekkel jutalmazzák.
2020. 02. 21., 21:13Sport,heti tornaGyors és hatékony gyakorlatsor karra, hátra és combraMozduljatok velünk a héten is! Ezúttal a karok és a hát kerülnek fókuszba.
2020. 02. 21., 21:03Hírek,ügyintézésJeltolmács a képernyőn - applikáció segít a hallássérülteknek az ügyintézésbenEgy applikáción keresztül kérhetnek segítséget a hallássérültek, ami a mindennapi életvitelt is jelentősen megkönnyíti. Májusra minden kormányablakban lesz jelnyelvi szolgáltatás.
2020. 02. 21., 19:31Hírek,jótékonyságJótékonysági bál lesz a fehérvári mentősök javára február 28-ánElsősorban a mentőállomásra, új eszközökre gyűjtenek - bált szerveznek a mentők jövő pénteken. Az eseményre olyan támogatókat várnak, akik a mentőállomáson dolgozó szakemberek mindennapi munkáját tudják segíteni. Az egyenruhások fejleszteni szeretnék az eszközparkjukat és a környezetüket is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 21., 15:08
Gazdaság,állásOtthon a személyszállításban - Csatlakozz egy megbízható csapathoz!A Homm Kft. egyik meghatározó tevékenysége immár több mint huszonöt éve az autóbuszos különjárati szolgáltatás. Egyedi igények alapján, személyre szabottan vállalják cégek, intézmények, turista csoportok, magánszemélyek különjáratainak szervezését, lebonyolítását belföldön és külföldön egyaránt.
Időjárás
Még több cikk
Fehérvár Médiacentrum fotója
Időjárás,hétvégeMarad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégénMarad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Időjárás,jégesőVillámlás, erős szél és jégeső miatt adtak ki figyelmeztetést FejérreÓrákon belül megérkezik a hidegfront, ami véget vet a nyárias időnek. Kedden akár 15 fokkal is hűvösebb lehet, mint az elmúlt napokban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Időjárás,hétvégeNapos, nyárias idő várható a hétvégénJellemzően napos, nyugodt, nyárias idő várható a hétvégén, bár a szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül alakul, de vasárnap akár 31 fok is lehet - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 21., 14:55
HírekbalesetTeljes útzár az M7-esen Baracskánál, felborult egy kamionSzalagkorlátnak ütközött egy kamion, majd felborult, teljes útzár van az M7-es autópályán, Baracska térségében a Balaton irányába.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 20., 14:16
Bűnügy,gyilkosságElső fokon 18 évre ítélték a sárkeresztúri kettős csecsemőgyilkos nőtElőbb 2017-ben, majd két évvel később is megölte újszülött gyerekét egy sárkeresztúri nő. A kétszeres csecsemőgyilkos anyát az elsőfokú tárgyaláson 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság. Az ügyész és a védelem is fellebbezett a döntés ellen.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 20., 13:10
Hírek,TescoJövőre 289 ezer forint lesz a legalacsonyabb fizetés a magyar Tescókban2021. február 28-ig két lépésben 289 ezer forintra emeli az elérhető legalacsonyabb bércsomagot a magyar Tesco. A kiskereskedelmi lánc a mostani emelésekkel együtt több mint 7,3 milliárd forintot fordított béremelésekre az elmúlt két évben.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 20., 08:44
Gazdaság,állásNyílt napot rendez leendő munkavállalóknak a XOMOX Magyarország február 21-énÉrdeklődő munkavállalók részére tart nyílt napot a nagymúltú cég pénteken.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Emléktáblát avattak Klebelsberg Kuno emlékére, száznegyven éves az Árpád technikum, megújult a baptista imaház és tematikus tanösvényt alakítanak ki a Rác-bányánál. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, április 18-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Együttműködés született a fehérvári fiatalokért, elindult a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű konzultáció és sztárigazolás a Volánnál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 11-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Székesfehérvár polgármestere bemutatta a Fidesz helyi jelöltjeit a közelgő önkormányzati választásokra, fennállásának nyolcvanötödik évfordulóját ünnepelte a Széchenyi technikum az Alba Arénában, idén április huszonkilencedike és május harmadika között lesz a beiratkozás az önkormányzati bölcsődékbe...

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új megállók és éjszakai járatok. A 2024.03.27-én megjelent lapszámunkban bemutatjuk a fehérvári buszhálózat bővítését. Spányi Antal megyés püspök ünnepi gondolatai mellett, az Országos Diákparlament üléséről és fehérvári sikerekről számolunk be. Kellemes időtöltést és boldog húsvétot kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Visszatérő rendezvények és sztárfellépők idén, állami kitüntetések fehérváriaknak, újabb fontos leletek kerültek elő, és nagyon jó szezont zártak a fehérvári hokisok. A március 21-i számhoz jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Megkezdődhet az Auchan melletti körforgalom bővítése, új utcajelző táblákat helyeztek ki a Szedreskerten, turisztikai központtá nőtte ki magát a pákozdi katonai emlékpark. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. március 13-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívá...