Partly cloudy-1 °C
2021. január 18. hétfő Piroska
Menü
Házhozszállítás

Autófitnesz háromszázszor

Autófitnesz háromszázszor
A közös munka során barátság született (Fotó: Horváth Reni)

Jubileumot ünnepelt a Vörösmarty Rádió: háromszázadik adásához érkezett az Autófitnesz című műsor. A halászléfőzéssel egybekötött ünneplés jó alkalmat adott a nosztalgiázásra és arra is, hogy kiderüljön: az ősz tartogat bőven újdonságokat is a 99,2-n.

Polgár Tibor autószerelőt már korábban bemutattuk itt a Mesterien című rovatban. Most egy jubileum kapcsán újra ellátogattunk jól ismert műhelyébe: háromszázadik adáshoz érkezett a napokban a Vörösmarty Rádióban Schéda Zoltánnal közös műsoruk, az Autófitnesz. Az ünneplést egy kellemes nyárzáró bográcsozással kötötték össze családtagok, kollégák, barátok és törzshallgatók társaságában. Egy kiadós nyári zápornak köszönhetően a társaság a műhelybe húzódva,stílusosan a szerelőakna fölé állított asztalok körül kóstolhatta a frissen főtt halászlét és sült kolbászokat, miközben Zoli és Tibi a háromszáz adás emlékezetes pillanatait is felidézték.

Halászlé a szerelőakna fölött (Fotó: Horváth Reni)
Halászlé a szerelőakna fölött (Fotó: Horváth Reni)

Ha jól számolom, hét év alatt hét autómat vittem Tibihez kisebb-nagyobb javításokra. – idézte fel Schéda Zoli. – Szóval nekünk tényleg mindig van miről beszélnünk! Hol az autós újságokban bukkanunk olyan cikkekre, amiket érdemes kivesézni, hol a műhelyébe érkező eseteket elemezzük. A műsor interaktív, bevonjuk a hallgatókat is, és jól esnek a rendszeres visszajelzések tőlük. Tibi pedig az évek során a legjobb barátom lett.”

Polgár Tibor azt is sejtetni engedte: az Autófitnesz nemcsak hogy folytatódik, de ősztől új műsorelemeket is tartogat a hallgatók számára. „Erről még nem árulok el részleteket, de a lényeg, hogy úgy érezzük: a hallgatók kitartanak, szeretnek minket. Ezért a fő vonal megmarad: igyekszünk segíteni, hogy ne a netről összeszedett, sokszor téves információkra hagyatkozzon az, aki otthon, maga próbálja megjavítani az autóját. A szezonális átvizsgálásokat, aktualitásokat továbbra is alaposan átbeszéljük majd, és lesznek a megszokottakhoz képest újdonságok is a műsorban.”

Régi ismerős új frekvencián

A forró nyári napok elmúltával igazi őszi felfrissülés várja a hallgatókat szeptembertől a Vörösmarty Rádióban. Zenékben, témákban, műsorstruktúrában is számíthatnak újdonságokra a hallgatók. Az elkövetkező hetek tehát tele lesznek meglepetésekkel, ezek közül egyet azonban már nem tudunk magunkban tartani tovább: a fehérvári rádiózás egyik legismertebb hangja ezentúl a Vörösmarty Rádió mikrofonja mögül szól majd a hallgatókhoz. Kiss Györgyöt nem csak az éterből, a fehérvári retróbuliknak köszönhetően személyesen is ismerheti a közönsége, ő pedig ígéri: a tőle megszokott műfajokkal és minőséggel érkezik a Vörösmarty Rádió stúdiójába.

Kiss György, a fehérvári rádiózás egyik legismertebb hangja szeptembertől a Vörösmarty Rádióban számít hallgatói figyelmére (Fotó: Horváth Reni)
Kiss György, a fehérvári rádiózás egyik legismertebb hangja szeptembertől a Vörösmarty Rádióban számít hallgatói figyelmére (Fotó: Horváth Reni)

 „ A célom ugyanaz, mint az eddig eltelt évtizedekben: maximálisan kiszolgálni a hallgatókat abban, amiben úgy érzem, hogy jó vagyok. A közszolgálatiság nem áll távol tőlem, mert a Petőfi Rádióban kezdtem a nyolcvanas évek végén B. Tóth László és Komjáthy György mellett. Mindig is fontos volt számomra, hogy közel legyek az emberekhez, ha tehetem, kimenjek a hallgatók közé. Volt olyan műsorom is, ahol a családokat szombati ebéd közben kerestük fel. Ezért is örülök a látványstúdiónak és minden olyan lehetőségnek, ami esélyt ad, hogy személyesen is bevonjam az adásba a hallgatókat. A Vörösmarty Rádióban pedig folytathatom, amit már eddig is megszokott tőlem a közönség!”

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Csehországban kissé javul a járványhelyzet
  Csehországban kissé javul a járványhelyzet
 • Újrakezdődött a tanítás a szerbiai általános és középiskolákban
  Újrakezdődött a tanítás a szerbiai általános és középiskolákban
 • Ötmilliárd forintos pályázat a magyar élelmiszeripari vállalkozásoknak
  Ötmilliárd forintos pályázat a magyar élelmiszeripari vállalkozásoknak
 • Szent Sebestyén napján, szerdán lesz Székesfehérvár fogadalmi miséje
  Szent Sebestyén napján, szerdán lesz Székesfehérvár fogadalmi miséje
 • Március 31-ig várják a javaslatokat a 2021-es Ember Mária díjra
  Március 31-ig várják a javaslatokat a 2021-es Ember Mária díjra
 • Több ezren tüntettek Amszterdamban a járvány elleni lezárások miatt
  Több ezren tüntettek Amszterdamban a járvány elleni lezárások miatt
 • Már több mint másfél millióan regisztráltak oltásra
  Már több mint másfél millióan regisztráltak oltásra
 • Elkezdődött az ökumenikus imahét
  Elkezdődött az ökumenikus imahét
 • Világszerte már több mint 95 millió koronavírus-fertőzöttet azonosítottak
  Világszerte már több mint 95 millió koronavírus-fertőzöttet azonosítottak
 • Koronavírus: 1000 alatt az új fertőzöttek száma
  Koronavírus: 1000 alatt az új fertőzöttek száma
 • 875 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 68 beteg
  875 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 68 beteg
 • Szlovákiában ma újabb országos tesztelés kezdődik
  Szlovákiában ma újabb országos tesztelés kezdődik
 • Mától csak negatív teszttel lehet utazni az Egyesült Királyságba
  Mától csak negatív teszttel lehet utazni az Egyesült Királyságba