Fair28 °C
2021. június 17. csütörtök Laura
Menü
Házhozszállítás

Autófitnesz háromszázszor

Autófitnesz háromszázszor
A közös munka során barátság született (Fotó: Horváth Reni)

Jubileumot ünnepelt a Vörösmarty Rádió: háromszázadik adásához érkezett az Autófitnesz című műsor. A halászléfőzéssel egybekötött ünneplés jó alkalmat adott a nosztalgiázásra és arra is, hogy kiderüljön: az ősz tartogat bőven újdonságokat is a 99,2-n.

Polgár Tibor autószerelőt már korábban bemutattuk itt a Mesterien című rovatban. Most egy jubileum kapcsán újra ellátogattunk jól ismert műhelyébe: háromszázadik adáshoz érkezett a napokban a Vörösmarty Rádióban Schéda Zoltánnal közös műsoruk, az Autófitnesz. Az ünneplést egy kellemes nyárzáró bográcsozással kötötték össze családtagok, kollégák, barátok és törzshallgatók társaságában. Egy kiadós nyári zápornak köszönhetően a társaság a műhelybe húzódva,stílusosan a szerelőakna fölé állított asztalok körül kóstolhatta a frissen főtt halászlét és sült kolbászokat, miközben Zoli és Tibi a háromszáz adás emlékezetes pillanatait is felidézték.

Halászlé a szerelőakna fölött (Fotó: Horváth Reni)
Halászlé a szerelőakna fölött (Fotó: Horváth Reni)

Ha jól számolom, hét év alatt hét autómat vittem Tibihez kisebb-nagyobb javításokra. – idézte fel Schéda Zoli. – Szóval nekünk tényleg mindig van miről beszélnünk! Hol az autós újságokban bukkanunk olyan cikkekre, amiket érdemes kivesézni, hol a műhelyébe érkező eseteket elemezzük. A műsor interaktív, bevonjuk a hallgatókat is, és jól esnek a rendszeres visszajelzések tőlük. Tibi pedig az évek során a legjobb barátom lett.”

Polgár Tibor azt is sejtetni engedte: az Autófitnesz nemcsak hogy folytatódik, de ősztől új műsorelemeket is tartogat a hallgatók számára. „Erről még nem árulok el részleteket, de a lényeg, hogy úgy érezzük: a hallgatók kitartanak, szeretnek minket. Ezért a fő vonal megmarad: igyekszünk segíteni, hogy ne a netről összeszedett, sokszor téves információkra hagyatkozzon az, aki otthon, maga próbálja megjavítani az autóját. A szezonális átvizsgálásokat, aktualitásokat továbbra is alaposan átbeszéljük majd, és lesznek a megszokottakhoz képest újdonságok is a műsorban.”

Régi ismerős új frekvencián

A forró nyári napok elmúltával igazi őszi felfrissülés várja a hallgatókat szeptembertől a Vörösmarty Rádióban. Zenékben, témákban, műsorstruktúrában is számíthatnak újdonságokra a hallgatók. Az elkövetkező hetek tehát tele lesznek meglepetésekkel, ezek közül egyet azonban már nem tudunk magunkban tartani tovább: a fehérvári rádiózás egyik legismertebb hangja ezentúl a Vörösmarty Rádió mikrofonja mögül szól majd a hallgatókhoz. Kiss Györgyöt nem csak az éterből, a fehérvári retróbuliknak köszönhetően személyesen is ismerheti a közönsége, ő pedig ígéri: a tőle megszokott műfajokkal és minőséggel érkezik a Vörösmarty Rádió stúdiójába.

Kiss György, a fehérvári rádiózás egyik legismertebb hangja szeptembertől a Vörösmarty Rádióban számít hallgatói figyelmére (Fotó: Horváth Reni)
Kiss György, a fehérvári rádiózás egyik legismertebb hangja szeptembertől a Vörösmarty Rádióban számít hallgatói figyelmére (Fotó: Horváth Reni)

 „ A célom ugyanaz, mint az eddig eltelt évtizedekben: maximálisan kiszolgálni a hallgatókat abban, amiben úgy érzem, hogy jó vagyok. A közszolgálatiság nem áll távol tőlem, mert a Petőfi Rádióban kezdtem a nyolcvanas évek végén B. Tóth László és Komjáthy György mellett. Mindig is fontos volt számomra, hogy közel legyek az emberekhez, ha tehetem, kimenjek a hallgatók közé. Volt olyan műsorom is, ahol a családokat szombati ebéd közben kerestük fel. Ezért is örülök a látványstúdiónak és minden olyan lehetőségnek, ami esélyt ad, hogy személyesen is bevonjam az adásba a hallgatókat. A Vörösmarty Rádióban pedig folytathatom, amit már eddig is megszokott tőlem a közönség!”

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Magyar Tavak Fesztiválja a Velencei-tónál
  Magyar Tavak Fesztiválja a Velencei-tónál
 • Hármas karambol a 81-esen, nyerges vontató ütközött
  Hármas karambol a 81-esen, nyerges vontató ütközött
 • Elhalasztották a Brit nyitást
  Elhalasztották a Brit nyitást
 • Foci EB: Olaszország a nyolcaddöntőben
  Foci EB: Olaszország a nyolcaddöntőben
 • Jégkrémet hív vissza az Auchan
  Jégkrémet hív vissza az Auchan
 • Közös hangot talált az amerikai és az orosz elnök
  Közös hangot talált az amerikai és az orosz elnök
 • Elfogták a szigetszentmiklósi olajszennyezés gyanúsítottját
  Elfogták a szigetszentmiklósi olajszennyezés gyanúsítottját
 • Bobory Zoltán szerzői estje
  Bobory Zoltán szerzői estje

Eseménynaptár