Clear sky8 °C
2020. április 1. szerda Hugó
Menü

Megvannak a fehérvári panelkert-szépségverseny legjobbjai!

Megvannak a fehérvári panelkert-szépségverseny legjobbjai!
Megvan a győztes (Fotó: Pápai Barna)

Huszonnégy gyönyörűen gondozott társasházi kertről érkezett fényképes nevezés a most először meghirdetett szépségversenyre. A zsűri döntött, mutatjuk, kik vitték el a pálmát!

Székesfehérvár legkülönfélébb területeiről is érkeztek be szebbnél szebb fotók a Fehérvár Médiacentrum által május közepén meghirdetett panelkert -szépségversenyre. 

A megadott határidőig, május 31-én, pénteken éjfélig összesen huszonnégy kertet neveztek lelkes gondozóik. Június első napjaiban a háromtagú zsűri (Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője, Németh László kertészmérnök, a Kenderzsineg Mezőgazdasági Bolt tulajdonosa és Regős Dóra, a Fehérvár Televízió vezetője) felkereste a napfényben fürdő, szebbnél szebb növényekkel pompázó kerteket, pontozott és döntött. 

"Szempont volt a zsűrizés során az összkép, és hogy a látványon kívül megjelenik-e valamilyen egyéb funkció -akár madáretető vagy kis közösségi tér - valamint hogy mennyire gondozott a kert, vannak-e benne egész évben virágzó, zöldellő növények." - foglalta össze Steigerwald Tibor.  - Arra biztatom a fehérváriakat, hogy minél többen vágjanak bele a társasházak körüli területeken a kertészkedésbe. Nem baj, ha nincsenek nagy szakértelem birtokában, az majd menet közben megjön hozzá!"

Íme a 2019-es panelkert-szépségverseny helyezettjei: 

1. helyezett lett a Budai út 74-78.-as számú társasház kertje, Sípos Éva és Sípos Jenő gondozásában. Nyereményük a Városgondnokság által felajánlott 25 ezer forintos növénycsomag, a Depónia Nonprofit Kft. ajándékcsomagja és a Saveur Kávézó és Cukrászda által felajánlott családi fagyizás. 

 2. helyezett lett a Fáy András lakótelep 2-es számú házának kertje, Bors Józsefné gondozásában. Nyereményük a Depónia Nonprofit Kft. ajándékcsomagja, valamit a Kenderzsineg Mezőgazdasági Bolt ajándékcsomagja. 

3. helyezett lett holtversenyben a Szedreskerti lakónegyed 45-46-47-es számú társasház kertje Varga Ilona és több lakótárs gondozásában, valamint a Fáy András lakótelep 10/A számú társasház kertje Kirschner Ferencné gondozásában. Nyereményük a Depónia Nonprofit Kft. és a Fehérvár Médiacentrum ajándékcsomagja.

 

"Minden évben hasonlóan néz ki a kert, mindig kapunk a Városgondnokságtól is virágokat és a lakók is szívesen áldoznak erre. Ami most a különlegessége, az a férjem keze munkája: a téli hónapokban a pincében saját kezűleg fabrikálta a kis szekeret, a talicskát, asztalt, széket, más dekorációs elemeket. A lakók nagyon szívesen kiülnek ide délutánonként, és sokan megállnak megcsodálni a kertet. Egyébként ez egy csendes kis zug itt a lakótelepen, nagyon kellemes itt eltölteni az időt." - büszkélkedett a nyertes kert egyik gazdája, Sípos Éva. 

A díjazottak június 7-én, a kora esti órákban a Szent István Király Múzeum díszudvarán rendezett ünnepség keretében vehették át nyereményeiket és az elismerő okleveleket. 

 

A dobogós helyezettek az ünnepélyes díjátadón (Fotó: Herzog Csilla)
A dobogós helyezettek az ünnepélyes díjátadón (Fotó: Herzog Csilla)

A díjátadón közreműködött a Virágzó Közösségek, Communities in Bloom - Collectivités en fleurs nemzetközi verseny  két zsűritagja, a kanadai John Lohuis és az amerikai Alex Pearl.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Láthatóvá tették az elhunytak korát, nemét és krónikus alapbetegségeit is a koronavirus.gov.hu olda
  Láthatóvá tették az elhunytak korát, nemét és krónikus alapbetegségeit is a koronavirus.gov.hu olda
 • HÍRADÓ 1-kor 2020. március 31.
  HÍRADÓ 1-kor 2020. március 31.
 • Ígéretesnek bizonyultak az őssejtkezelések a Covid-19-tüdőgyulladás kezelésében
  Ígéretesnek bizonyultak az őssejtkezelések a Covid-19-tüdőgyulladás kezelésében
 • Változik az ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban
  Változik az ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban
 • Védőfelszereléseket kapnak a székesfehérvári háziorvosok
  Védőfelszereléseket kapnak a székesfehérvári háziorvosok
 • Nyolcmillió dollár gyűlt össze a világsztárok hétvégi internetes koncertjén
  Nyolcmillió dollár gyűlt össze a világsztárok hétvégi internetes koncertjén
 • Nyolcvankét kórházba szállították ki a Kínából érkezett egyéni védőeszközöket
  Nyolcvankét kórházba szállították ki a Kínából érkezett egyéni védőeszközöket
 • Így alakul 2020-ban az óvodai és iskolai beiratkozás
  Így alakul 2020-ban az óvodai és iskolai beiratkozás
 • Jelentősen csökkent a légszennyezettség
  Jelentősen csökkent a légszennyezettség