4 évnél régebbi cikk

Különleges díjat kapott a fehérvári Lengyel Zsófi
·Hírekbüszkeségeink·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/aranybotdij
Különleges díjat kapott a fehérvári Lengyel Zsófi
·Hírekbüszkeségeink·Utolsó frissítés: undefined

Arany Bot díjat kapott Lengyel Zsófi. Az elismerést másodszor adták át olyanoknak, akik aktívan tesznek a látássérültek mindennapjainak megkönnyítéséért.

2018-ban adta át először a Bízz Vakon Közhasznú Egyesület az Arany Bot díjat, melyet olyan magánszemélyek, cégek, civil szervezetek nyerhetnek el, akik sokat tesznek a látássérültek, vakok életkörülményeinek javításáért.

"Kiemelt szerepe van a hétköznapi tetteknek: a szomszéd néninek, aki mellettünk lakik és minden alkalommal örömmel segít a főzésben, ha szükség van rá. Vagy az újságos, aki mindig felolvassa az újság főcímét, érdemes-e megvenni. A kolléga, aki mindig figyel arra, hogy a személyzeti konyhán a bögre mindig ugyan ott legyen, hogy vak munkatársa mindig megtalálja… , de említhetjük a ruházati eladót is, aki látva, hogy látássérült tért be a boltba, készséggel segít egymáshoz illő ruhakombinációt összeállítani." - fogalmazták meg az aranybot.hu weboldalon.

Idén a székesfehérvári Lengyel Zsófit is jelölték a díjra,  mivel a SZÉP (Székesfehérvári Érzékenyítő Program) program megálmodójaként már több száz általános iskolást megismertettek a fogyatékosság fogalmával az elfogadással a segítségnyújtás lehetséges módjaival. Zsófi számára az egész meglepetés volt, ugyanis arról sem tudott, hogy édesapja egyik kollégája jelölte őt erre az elismerésre. 

 A részleteket és minden díjazottat ebben a posztban találhatsz meg:

Ezúton is gratulálunk Zsófinak az elismeréshez!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek