4 évnél régebbi cikk

A Mad Dogs Fehérvár új kispályás bajnoka
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/Videoton BKE
A Mad Dogs Fehérvár új kispályás bajnoka

Kiváló hangulatot és remek mérkőzéseket hozott a XX. Mindigvár Non-Stop Fehérvári Futball Fesztivál, a Mad Dogs szárnyalt és magabiztosan húzta be az elsőséget.

Az immár négy napos fehérvári kispályás fociünnepet az ország egyik legjobb ilyen típusú rendezvényeként tartják számon, az immár huszadik alkalommal megrendezett torna pedig igazolta is, miért van ez így. Remek mérkőzések, látványos gólok és kiváló hangulatú gálameccsek sorjáztak a Videoton Oktatási Központban.

A nemzetközi felnőtt kupa mellett több más trófeáért is versenyeztek a csapatok. Az öregfiúk számára kiírt kupát a Bádogos Greco Petrol nyerte, Horváth László együttese a döntőig kapott gól nélkül menetelt, a fináléban aztán az XXL Redőny ugyan bevette a Bádogos kapuját, ám erre Bobory Balázsék kettővel feleltek, így megérdemelten emelhették magasba a kupát. A szurkolói focikupát a Fanatici nyert a Csíki Medvék előtt, míg a női torna győztese a Kelen SC lett, mely az Ikarus-Maroshegy lányait győzte le a fináléban. Az U11-es korosztály kupáját a TSC Topolya nyerte, a maroshegyiek itt is ezüstérmesek lettek.

A felnőtt torna selejtezője mindeközben nagyobb meglepetések nélkül telt, a legjobbak közé várt csapatok kivétel nélkül bejutottak a legjobb 16 közé. Itt aztán mar akadt néhány váratlan eredmény, búcsúzott az esélyesek között számon tartott Karmacsi Autó, melyet a Novothny Somával felálló Jóbarátok búcsúztattak egy izgalmas, büntetőpárbajba fulladó meccsen.

Szintén a 16 között búcsúzott a Boiron Homeopátia, mely egy esztendeje döntőt játszott. A legjobb nyolc között már kimondottan éles meccsekre volt kilátás, ebben nem is kellett csalódnunk. Az élvonalbeli rutinnal rendelkező játékosokkal, többek között Sejben Viktorral, Spandler Csabával, Szolnoki Rolanddal felálló Sárépszer magabiztosan nyert a Magasföldi Józsefet is a soraiban tudó Villanegra ellen 2-0-ra, míg az újpesti Kipe Car FC ugyanilyen arányban győzött Novothny Somáék, vagyis a Jóbarátok ellen.

A másik ágon a fővárosi Damastor 3-1-re nyert a Goldwin ellen, míg a címvédő, Polonkai Attilát is bevető Lázár Lovaspark nagy meccsen búcsúzott, a Kiprich Dáviddal, Büki Baltazárral és több neves futsal játékossal felálló Mad Dogs 3-0-val lépett az elődöntőbe.

A legjobb négy között aztán váratlanul sima meccseken dőlt el a döntőbe jutás, a Mad Dogs 5-0-ra nyert a Kipe Car, a Sárépszer 3-0-ra a Damasztor ellen. A döntő így nagy izgalmakat ígért, ez azonban elmaradt, a Mad Dogs esélyt sem hagyott ellenfelének, az "őrült kutyák" már 5-0-ra vezettek a szünetben, a Sárépszer később ugyan szépített, de a torna gólkirályi címét elhódító Büki Baltazár szabadrúgásból lőtt gólja lehűtötte a kedélyeket. A Mad Dogs 6-1-re nyert és teljesen megérdemelten nyerte meg a remek meccseket hozó tornát, melynek meccseiről ide kattintva nézhettek meg még több összefoglalót.

Természetesen gálamérkőzések is helyet kaptak a programban, a közéleti szereplők meccse után a Vidi egykori mesterére, a tragikusan fiatalon elhunyt Kaszás Gáborra emlékeztek a résztvevők, a publikum újra a pályán köszönthette az általa edzett, 1988/89-es Videoton SC játékosait, akik megmutatták, az erőnlét már lehet hogy nem a régi, de a technikai tudás egy fikarcnyit sem kopott meg az elmúlt évtizedek alatt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek