Light rain15 °C
2020. szeptember 30. szerda Jeromos
Menü

Levegőfertőtlenítőt adományoztak a fehérvári kórháznak

Egy fehérvári laboratóriumi eszközöket és berendezéseket forgalmazó bolt UV-s levegőfertőtlenítővel ajándékozta meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat. A gép a levegőben található mikroorganizmusokat gyéríti.

A speciális légtisztító a levegőben lebegő baktériumoktól és kórokozóktól, illetve minden egyéb mikroorganizmustól tisztítja meg a levegőt, 99, 99% csíraszám csökkentést ér el a készüléken áthaladó levegőben.

"Ezek a készülékek tulajdonképpen a láthatatlan ellenség kivédésére szolgálnak, akár a polgári életben, akár az egészségügyben, akár az élet minden területén. Azért gondoltuk, hogy adományozunk a kórháznak egy ilyen készüléket, mert ez sokat segíthet. Igaz, hogy ez kis területen tudja a levegő csíraszámát csökkenteni, mivel száz köbméter per órás a teljesítménye. Alkalmas arra, hogy megvédje a dolgozókat és a betegeket a továbbfertőzéstől" - kezdte Bokrossy Zsuzsanna, az adományozó cég ügyvezetője.

 Levegősterilizálót adományoztak a fehérvári kórháznak

Majd a levegőfertőtlenítő működésére terelődött a szó: "A ventilátor beszívja a levegőt a teremből vagy a helyiségből, ahol alkalmazzák, majd ez a levegő elszáguld két UV lámpa mellett a készülék szűk keresztmetszetén. A levegőben található mikroorganizmusok DNS-ét RNS-sé hasítja, szaporodásképtelenné teszi, és ez által folyamatosan biztosítja, hogy a helységben alacsony is legyen a csíraszám, ami állandóan jelen van és képződik az emberek beszédéből eredően is. Az emberek jelenlétében huszonnégy órán át működhet, semmi káros anyagot nem bocsájt ki."

Az adományozást Bokrossy Zsuzsanna kezdeményezte, lányai, akik egyben tulajdonostársai is, pedig teljes mértékben támogatták: "Ebben a krízishelyzetben elhangzott számos médiában, hogy láthatatlan az ellenség, és ez a készülék pont a levegőből tudja eltávolítani a mikroorganizmusokat, ergó csökkenteni a számát a beltérben előforduló fertőzéseknek. Ezért úgy gondoltuk, hogy most erre azért nagy szükség van az egészségügyben."

Bokrossy Zsuzsanna azt is hozzátette, hogy adományuk gesztus jellegű, ha tudnak, akkor a továbbiakban is fognak segíteni.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

 • Tovább nőtt a foglalkoztatottság
  Tovább nőtt a foglalkoztatottság
 • Megrendezik a Cannes-i Filmfesztivált
  Megrendezik a Cannes-i Filmfesztivált
 • Tisztifőorvos - kedvező a járvány dinamikája
  Tisztifőorvos - kedvező a járvány dinamikája
 • Koronavírus - októberben is marad a határzár
  Koronavírus - októberben is marad a határzár
 • Kötelező lázmérés - felkészültek a fehérvári iskolák
  Kötelező lázmérés - felkészültek a fehérvári iskolák
 • Várja a kérdéseket a kamara
  Várja a kérdéseket a kamara
 • Laptopot adományozott a Vigyázó Kéz Egyesület
  Laptopot adományozott a Vigyázó Kéz Egyesület
 • Maroshegyen lesz az elsőcsütörtöki Eucharisztia ünnep
  Maroshegyen lesz az elsőcsütörtöki Eucharisztia ünnep

Eseménynaptár