Partly cloudy12 °C
2021. április 23. péntek Béla
Menü
Házhozszállítás

Itt az idő, bárkiből lehet milliókat kereső labdarúgó!

Itt az idő, bárkiből lehet milliókat kereső labdarúgó!
10 milliót érhet a hibátlan büntetőzés (Fotó: pixabay.com)

Nem kevesebb mint 10 millió forintos fődíjjal számolhat az, aki megnyeri a jövő májusban rajtoló magyarországi tizenegyes lövő versenyt. A megmérettetésre már lehet nevezni is.

Alapvetően a tizenegyes fogalma a következő: Tizenegyes az, amit a bíró megad.

Persze a viccet félretéve, a labdarúgásban használt büntetőrúgást szerintem senkinek nem kell bemutatni. A tizenegyes (amely, ha szőrös szívűek szeretnénk lenni, valójában nem is az, hiszen a büntetőpont egészen pontosan 12 yard, átszámítva nagyjából 10,97 méter távolságra van a gólvonaltól) története még 1890-ben indult.

Ebben az esztendőben egy bizonyos William McCrum nevű ír kapus (aki civilben remek üzletember volt) javaslatot tett az International Football Association Board felé a büntetőrúgás bevezetésére. A testület 1891. június 2-án el is fogadta ezt, majd az 1891/1892-es ír bajnokságban be is vezették a tizenegyes intézményét.

A legendás magyar játékosok közül Kubala László volt az egyik leghíresebb a precíz büntetőiről, a Barcelona egykori legendás magyar játékosa egyes források szerint büntetői 96,4%-át gólra váltotta.Ugyanakkor a világ egyik legrosszabb büntetője is magyar kötődésű, a Haladás játékosa, Gaál Bálint a 2019/2020-as idényben szerezte meg ezt a kétes dicsőséget (Az összefoglalóban 0:27-től látható).

A lehetőség most adott mindenki előtt, hogy ezt a kiváló mutatót akár megdöntse, ha sikerül, jó eséllyel 10 millió forint üti majd a markát.

Jövő májustól rendezik meg ugyanis a nagy magyarországi tizenegyesrúgó bajnokságot.

Valljuk be őszintén, ha a sírásó bajnokságnak volt létjogosultsága, akkor ennek is lesz. A szervezők tájékoztatása szerint a kiemelkedő jutalom a bajnokot illeti, de további értékes nyeremények is várnak a döntősökre.

A verseny három fordulóból áll, a területi selejtezők után következnek a megyei döntők, majd a budapesti országos finálé. A selejtezőkben azonnali kieséses rendszerben jutnak tovább a rúgók, a megyei és országos döntőkben párbajok végén kerülnek ki a győztesek.  A szervezők tervei szerint az ország számos pontján lesznek selejtezők, előzetesen 150 helyszínnel és 50 000 nevezővel számolnak.

Ha úgy érzed, simán elbánsz a feladattal, ide kattintva akár nevezhetsz is a nem mindennapi bajnokságra.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár