4 évnél régebbi cikk

Összefogtak a Fejér megyei tűzoltók is az állami gondozott gyerekek karácsonyáért
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Összefogtak a Fejér megyei tűzoltók is az állami gondozott gyerekek karácsonyáért

December 1-ig még lehet csatlakozni a tűzoltóság akciójához, melyben állami gondozott gyerekeknek gyűjtenek ajándékcsomagokat karácsonyra.

Fejér megyében élő, állami gondozott gyermekek karácsonyi kívánságait igyekszik valóra váltani a Karácsonyi Mosolygyár nevű akció, melyet a tűzoltók indítottak. 

A kezdeményezés abból áll, hogy a gyerekek leírják kívánságukat maximum négyezer forint értékben, és ezt a gyermekvédelmi központ munkatársai összegyűjtik.

Ezeket a kéréseket a tűzoltók megkapják, és a Karácsonyi Mosolygyárhoz csatlakozott emberek között szétosztják, majd közösen próbálják a lehető legtöbb kívánságot teljesíteni.

Az így elkészült ajándékcsomagokat az elmúlt évhez hasonlóan a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári tűzoltóságon gyűjtik össze december 17-ig, és a tűzoltók még karácsony előtt a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központba szállítják.

Egy-egy kívánságért a pusztaszabolcsi tűzoltóságon (Pusztaszabolcs, Velencei út 63/2 – Fehér épület), vagy a mosolygyár Facebook-oldalán, a Karácsonyi Ajándékozás Tűzoltókkal elnevezésű csoportban lehet jelentkezni. 

2017-ben csaknem kétszázhatvan, tavaly már ennek dupláját, több mint ötszáz ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ részére.

Az elmúlt két esztendőben a feldíszített cipősdobozokba rejtett meglepetések a székesfehérvári, a velencei, a martonvásári, az előszállási, a sárbogárdi, a dégi és a mezőfalvai gyermekotthonok karácsonyfája alá kerültek sok-sok mosolyt, boldog pillanatokat szerezve a gyerekeknek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek