Cloudy5 °C
2020. december 4. péntek Barbara, Borbála
Menü
Házhozszállítás
18
Felnőtt tartalom
Elmúltál már 18 éves?
Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!
Igen
Nem

Egy kanálnyi bor - avagy borleves egyszerűen

A borleves fehérborból egy különleges svád recept, ami bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét.

A borlevest lehet sósan és édesen is készíteni. Az előbbit húslevesalaplével öntik fel, és az ízét zöldfűszerek teszik karakteressé. Utóbbit a tejszín, a fahéj, a szegfűszeg teszi ünnepivé. Változattól függetlenül a borleves attól különleges, hogy a bort nem forralják fel teljesen, ezért marad valamennyi alkoholtartalma.

Olyan, mintha forralt bort kanalaznánk! (Fotó: Kiss László)
Olyan, mintha forralt bort kanalaznánk! (Fotó: Kiss László)

Hozzávalók négy személyre

  • egy üveg száraz fehérbor
  • három fahéjrúd
  • egy evőkanál szegfűszeg
  • fél citrom leve
  • öt tojássárgája
  • öt púpos evőkanál cukor
  • három deci főzőtejszín
  • néhány mentalevél díszítésnek

Egy kisebb fazékban felteszünk két deci száraz fehérbort a tűzre. Beledobjuk a fahéjrudakat, a szegfűszeget és belefacsarjuk a citromot. Hagyjuk, hogy felforrjon. Közben egy tálban egy kézi habverővel kikeverjük a tojássárgákat a cukorral.

Amikor felforrt a bor, hozzáöntjük a maradékot az üvegből. Kicsit kevergetjük, majd óvatosan hozzácsurgatjuk a tojássárgákat. Ismét rotyogtatjuk pár percig. Végül jöhet a főzőtejszín! Az egészet még öt percig főzzük, majd tálalhatjuk is! A tányérokat díszíthetjük néhány mentalevéllel.

A borlevest hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Levesbetétként kínálhatunk mazsolát vagy habgaluskát, de anélkül is nagyon finom. Olyan, mintha egy különleges forralt bort kanalaznánk!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár