Életmód
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 31., 19:21
Egészség,szűrővizsgálatFérfi szűrőnapot tartanak Család és Nővédelmi KözpontbanA szűrőnapot november 11-én rendezik. Az ingyenes vizsgálatok között vérnyomás-, vércukorszint- és koleszterinszint-mérésen is részt vehetnek a székesfehérvári férfiak.
2023. 10. 31., 13:01Egészség,influenzaMegérkeztek a háziorvosokhoz a térítésmentes influenza elleni vakcinákA kockázati csoportba tartozók számára az idei évben is térítésmentesen biztosítják az oltást.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 28., 12:11
Egészség,EgészségnapTovábbi vizsgálatokkal bővül a városi szűrőprogram SzékesfehérváronA szív- és érrendszeri betegségek megelőzése érdekében még szélesebb körű vizsgálatot tesz lehetővé a városi szűrőnapon résztvevők körében az az együttműködés, amely Székesfehérvár és a Novartis Hungária között jött létre.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 26., 12:57
Egészség,kórházNovembertől új gyermek-gasztroenterológus kezdi meg rendelését a fehérvári kórházbanDr. Kiss Ákos Zoltán Kaposvárról érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 25., 23:01
Egészség,táplálkozásStressz, ételallergia vagy életmód? 5 ok, amely az emésztési panaszok hátterében állhatManapság egyre többen küzdenek emésztési panaszokkal, és gyakran nehéz megállapítani, hogy pontosan mi is okozza ezeket a kellemetlen tüneteket. Az első lépés mégis az, hogy rájövünk a kiváltó okra – hiszen enélkül a célzott kezelést sem tudnánk elkezdeni.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 18., 16:35
Egészség,szűrésIsmét lesz ingyenes szűrőnap - ezúttal ÖreghegyenEgészségügyi vizsgálatok várják az öreghegyieket jövő héten szombaton. A szűrőnap célja most is az egészségmegőrzés.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 17., 16:14
Egészség,véradásMents meg három életet!Három életet is megmenthetünk egyetlen véradással. Vért adhat minden egészséges felnőtt, akinek testsúlya meghaladja az 50 kg-ot. Székesfehérváron erre számos helyszínen és alkalommal van lehetőség, az első véradók pedig most ajándékokban is részesülhetnek.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 16., 17:17
Egészség,életmentésMinden perc számít: az újraélesztést gyakorolhatták a járókelők a Városház térenAz Újraélesztés Világnapja alkalmából éles helyzetet szimuláló bemutatóval, hasznos technikák és tanácsok ismertetésével jelentkezett az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt Fejér Vármegyei Szervezete és a ResQ Alapítvány, az Önkormányzat közreműködésével.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 14., 14:03
Egészség,gyógyulásEgyütt Evelinért: elkezdődött a tartós beteg kislány rehabilitációjaA barcelonai műtétről, a beavatkozást követő tapasztalatokról és a következő lépésről Evelin édesanyja, Tóth-Erdélyi Klaudia számolt be.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 10., 11:44
Egészség,véradásFehérváron három helyszínen is lesz véradás októberbenA Szent György Kórház központi vérellátóján kívül több külső helyszínen szerveznek véradást október folyamán. 13-án a Fehér Palota Üzletközpontban, 16-án a Köfém Művelődési Házban, majd 26-án a Castrum Hotel Székesfehérvárban várják a donorokat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 10., 10:01
Egészség,látásOktóber, a látás hónapja: idén is az a cél, hogy az éleslátás mindenkié lehessenDíjmentes látásellenőrzés, szaktanácsadás és szemüveg ellenőrzéssel várnak mindenkit.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 04., 17:37
Egészség,szűrésEgészségnap lesz Alsóvárosban EKG mérés, kardiológiai és melanómaszűrés, testösszetétel-mérés, csontsűrűségmérés. Többek között ezek a vizsgálatok várják a lakosságot jövő héten szombaton. Az egészségnap célja most is, az egészségmegőrzés. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 04., 09:04
Egészség,gyógyulásEgyütt Evelinért: sikeres volt a tartós beteg apróság barcelonai műtétjeA négy végtagi bénulással diagnosztizált Tóth Evelin családja nemrég az Együtt Evelin Gyógyulásáért Alapítvány Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy a sikeres műtéti beavatkozást követően hazaérkeztek Barcelonából.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 03., 17:02
Egészség,egészségügySpa a legkisebbeknek – megnyílt a székesfehérvári Mattesz Baby SpaSzékesfehérváron is megnyitotta kapuit a Mattesz Baby Spa. A legkisebbeknek szóló vízi foglalkozás elsődleges célja a babák korai vízhez szoktatása és a vízi mozgásfejlesztés, amely a kisgyermek életkorának mentális és fizikális állapotára épül.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 03., 10:28
Egészség,jógaJógával az egyensúlyért: miért választják egyre többen ezt a mozgásformát?A rendszeres sport, legyen szó szinte bármelyik fajtájáról, jótékony hatással van mind a fizikai, mind a szellemi létünkre. A jóga pedig minderre még tudatosan épít is. Az eredetileg Indiából származó mozgásforma ma már igen közkedvelt lett nemtől és kortól függetlenül.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 03., 09:01
Egészség,oltásNemzetközi oltóhely a fehérvári kórházbanAz Infektológiai Osztály Ambulanciáján az utazásokkal kapcsolatos kötelező és ajánlott védőoltásokon kívül több betegség megelőzését szolgáló védőoltás is kérhető, illetve személyre szóló és az aktuális utazással kapcsolatos tanácsadás is történik.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 02., 15:00
Egészség,látásIngyenes látásellenőrzés hat fehérvári optikában októberbenOktóber a látás hónapja, díjmentes látásellenőrzést, szaktanácsadást és szemüveg-ellenőrzést kínálnak az optikák.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 09. 29., 10:58
Egészség,gyógyulásEgyütt Evelinért: műtétre vár a négy végtagi bénulással diagnosztizált kislányA cerebrál parézissel, azaz négy végtagi bénulással diagnosztizált Tóth Evelin és családja nemrég érkezett Spanyolországba, ahol a kislány fontos műtéten esik át.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 09. 29., 09:13
Egészség,sportVilág Gyalogló (Hó)nap – bárki kipróbálhatja a nordic walkingot A Világ Gyalogló (Hó)naphoz kapcsolódóan aktív programok várják az érdeklődőket Székesfehérváron is. A kiemelt sportág, amely egyben egészségmegőrző mozgásforma is a nordic walking lesz, a világ gyalogló nap pedig október hetedikén vagyis jövő szombaton esedékes.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 09. 27., 18:50
Egészség,mellrákA szűrés életmentő lehet! Ismét mellrák elleni séta lesz a Belvárosban A mellrák elleni küzdelemre, a megelőzés, az önvizsgálat és a szűrések fontosságára hívja fel a figyelmet a mellrák elleni séta Székesfehérváron. A rendezvényhez bárki csatlakozhat október 7-én.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 09. 24., 11:04
Egészség,kórházIngyenes onkopszichológiai támogatást kaphatnak a fehérvári kórházban a daganatos betegekPájer Alexandra pszichológus a Hunyadi utcai szakrendelőben várja a betegeket.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Jön a Múzeumok éjszakája, Petőfi újra Fehérváron, a legjobb robotprogramozókat díjazták és hamarosan újra jégen a Volán. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, június 13-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Köszönet a pedagógusoknak, uniós pályázatot nyert a város, végzősök a megújult Tópartiban, tanösvény nyílt a Rácbányánál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. június 6-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Megújult a Szent György-kút, egyedülálló energetikai fejlesztés az Alba Regia Sportcsarnokban, udvarfelújítás és okostanterem a KÉPES programmal és Fehérvár a Zöld bajnok!Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 30-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Légi fotókon a város fejlődése, parkőrök vigyázzák a rendet, közös emlékezés a tánc nyelvén és futás az egészségért és a tisztaságért. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. május 23-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Emlékhelyek napja Fehérváron is, fecskehotel, madárkert, nyitott műterem Felsővárosban és százéves az ARAK. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 16-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új parkoló a vasútállomásnál, pünkösdkor mesélnek a kiskertek, elballagtak a végzősök, negyedszer az elitben a hokisok. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. május 9-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!