Hírek
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 21., 18:13
Hírek,2019Ilyen volt 2019 az fmc.hu-n: januárAz évtized utolsó januárja Bokor Rolanddal kezdődött. Az újszülött kisfiú mellett kiderült az is, hogy Fehérváron temették el Lantos Piroskát, a New Yorkban meggyilkolt világhírű modellt, és nem titok többé az igazi felsővárosi szalagos fánk receptje sem. Interjút készítettünk Tőke Imrével, aki az e...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 21., 13:40
Sport,sportÍme az Év Sportolóinak listája, Kovács Saci a legjobb női öttusázóA Magyar Távirati Iroda felkérésére a hazai sportszövetségek 1964 óta választják meg sportáguk legjobbjait. Idén 55 szakszövetség ismerte el legjobbjait, a női öttusázók között a Volán Fehérvár kiválósága, Kovács Sarolta végzett az élen.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 19., 19:12
Hírek,segítségMit tegyünk, ha a szilveszteri petárdadurrogtatásban világgá ment a kutyánk?Persze a legjobb – amennyiben a mi kutyánk is retteg a petárda és a tűzijáték hangjától –, hogy biztos helyre zárjuk, ám ha mégis megtörtént a baj, van néhány fórum, ahova fordulhatunk.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 19., 09:44
Hírek,balesetVillanyoszlopnak ütközött egy kisteherautó a Berényi útonA csütörtök délelőtti baleset miatt a Berényi út érintett útszakaszát teljes szélességében lezárták, a környéken torlódásra kell számítani.
2019. 12. 18., 19:42Hírek,karácsonyfaCitromfenyő vagy nordmann? Széles a választék a székesfehérvári karácsonyfapiaconLuc, ezüst, nordmann és citromfenyő is díszítheti szobánkat karácsonykor. A tökéletes karácsonyfa kiválasztásában több szempontot is figyelembe kell vennünk, amelyben az árusok segítségünkre lehetnek. Tőlük azt is megtudtuk, mely fenyők számítanak a legkelendőbbnek idén.
2019. 12. 17., 21:20Hírek,hulladékÍgy változik jövőre a lomhulladék-leadás FehérváronVáltozások várhatóak a lomhulladékok leadásában 2020-ban Székesfehérváron, cserébe a karácsonyfák elszállításának módja, és a szemétszedés díja marad a régiben.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 17., 13:48
Hírek,karácsonyA Széna téri erkély lett a leghangulatosabb fehérvári karácsonyi dekorációA Full Fény névre keresztelt karácsonyi erkély kapta a legtöbb szavazatot.
2019. 12. 16., 21:07Hírek,jótékonyságNégy kisbusznyi ajándék érkezett a Fejér megyei állami gondozott gyerekeknekA kezdeményezés a pusztaszabolcsi tűzoltóktól indult, és sok száz lelkes felnőtt összefogásának eredménye, hogy rengeteg állami gondozott gyermeknek jut karácsonyi ajándék idén is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gazdaság,munkahelyA szállítási és fuvarozási munkák is lehetnek változatosak!Talán nem áll olyan távol az igazságtól, ha azt mondjuk, hogy amikor a szállítási és fuvarozási munkák kerülnek szóba, akkor mindenki előtt a következőhöz hasonló kép ugrik be: negyvenes pasas a teherautó volánja mögött, fiatal egyetemista bringán a belváros szűk utcácskáin, ötvenes, morózus kamions...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gazdaság,vállalkozásAlkalmazottból vállalkozó? Hogyan vágjunk bele?Az alacsony fizetések, a kötött munkaórák és a türelmetlen munkáltatók miatt sokan gondolják úgy, hogy a munkaviszony fenntartása helyett inkább vállalkozásba kezdenek. Ez sokszor valóban jó ötletnek bizonyul, azt azonban vegyük figyelembe, hogy a folyamat sok nehézséggel is együtt jár. A vállalkozó...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gazdaság,beruházásCsúcstechnológiás nitrogénüzemet adtak át SzékesfehérváronNagyértékű beruházás keretében épített nitrogénüzemet a Messer Hungarogáz az elektronikai gyártással foglalkozó Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft. székesfehérvári gyárának területén.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 16., 18:03
Hírek,ingatlanMilyen ingatlanok a leginkább népszerűek Székesfehérváron? Az elmúlt évtizedben rengeteget változott az ingatlanpiac. Az árak folyamatosan emelkednek, főként a nagyvárosokban és Budapesten kérnek el néha horror összegeket az ingatlanokért. Nem csak a luxus házak esetében igaz ez, hanem az egyszerű panelek kapcsán is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 16., 12:04
Hírek,érdekességSmith, Gonzalez, Nagy - íme a világ leggyakoribb vezetékneveiKülönleges térkép mutatja meg, hogy országokra lebontva, melyek a leggyakrabban előforduló vezetéknevek. Hazánkban a Nagy a legelterjedtebb, világviszonylatban viszont a Smith vezet.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 15., 20:06
Időjárás,időjárásTavaszias napok előtt állunkVéghajrába fordul a karácsonyi visszaszámlálás, de az időjárás mintha nem nézett volna a naptárra. Tizenöt fok körüli hőmérséklet lesz a legvalószínűbb az elkövetkező napokban, így esélytelen, hogy kavargó hópelyhek közepette sétálgassunk a karácsonyi vásárban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 15., 16:13
Gazdaság,innovációNe dobd el, használd újra! – Újabb szemléletformáló projektben vesz részt a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Az Interreg Europe program támogatásával megvalósuló, 2LIFES névre keresztelt projekt célja, hogy a hulladékkezelést új alapokra helyezze azáltal, hogy az újrahasználatra fektet hangsúlyt a hulladékfeldolgozással szemben.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 14., 19:55
Hírek,bűntényKártérítést kell fizetnie a lovasszobor megrongálójánakSzázhetvennyolc ezer forintos büntetést ítélt meg a bíróság a tettesnek, aki még szeptemberben rongálta meg a fehérvári lovasszobrot.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 14., 17:55
Hírek,jótékonyságVidám rajzokat készítettek a vasváris iskolások a fehérvári kórház gyerekosztályánakOroszlánkirály, Nemo, Aranyhaj mind egyszerre érkeztek a gyermekosztályra. A Vasvári Pál Általános Iskola diákjai vidám, színes rajzokkal gazdagították a Szent György Kórház dekorációját.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 14., 12:38
Hírek,internetEzekre kerestünk rá legtöbbször a neten 2019-benÖnkormányzati választás, Andy Vajna és a Notre-Dame - e három témakörre kerestek rá legtöbbször a magyarok a legnépszerűbb netes keresőben. A Google közreadta az idei év legnépszerűbb kereséseit.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 12., 16:34
Hírek,vasútSzékesfehérváron újították fel a Gyermekvasút egyedi festésű kocsijátKülönleges, egyedi festést kapott a Gyermekvasút kocsija, a felújítást Székesfehérváron végezték.
2019. 12. 11., 10:32Hírek,fejlesztésÁtalakul a székesfehérvári szülészet, Családbarát Szülészeti Pályázaton közel 200 millió forintot nyertekEszközparkfejlesztés, pozitív szülésélmény, még modernebb környezet - megkezdődtek a munkálatok a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, ahol mintegy 200 millió forintból fejlesztik tovább a szülészeti osztályt, hogy igazi családbarát környezet várja majd a kismamákat, szülőket.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bűnügy,csalókA Fejérvíz nevében csalók járják a házakat felmérésre hivatkozvaA szolgáltatónál nem zajlik jelenleg semmilyen közvélemény-kutatás.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bűnügy,állatkínzásFelesleges kutya Fehérváron: oszlophoz kötötte, és mellé tette a tálját meg némi tápot a volt gazdaVárják azok jelentkezését, akik látták az esetet vagy felismerik a kutyát.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bűnügy,csalásGyászolókat vert át a sírköves csaló SzékesfehérváronA Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatalemberrel szemben, aki sírkövek elkészítését vállalva több százezer forintot csalt ki a gyanútlan megrendelőktől.
2019. 12. 10., 21:28Hírek,filmPákozdon forgott a fehérvári Aracsi Norbert új filmje, az Elfelejtett nemzedékElesett katonáknak állít emléket az a kisfilm, amelyet a napokban forgatnak a pákozdi Katonai Emlékparkban. A történet négy magyar katona sorsát mutatja be a II. világháború sújtotta Magyarország végnapjaiban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 10., 08:17
Gazdaság,innovációErasmus – Az európai csereprogram fiatal vállalkozók számáraSaját vállalkozás alapításán gondolkodsz, vagy nemrég indultál el a vállalkozói pályán? Vagy már sikeres vállalkozást működtetsz, és szeretnéd azt további piacokra kiterjeszteni, illetve új ötletekre van szükséged? Az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak program Neked szól!
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 09., 19:27
Gazdaság,vásárlásEzért érdemes apróhirdetés útján vásárolni!A vásárlás színtere napjainkban áttevődött az online felületekre. Minden korábbinál többen választják a webáruházakat, ám nem ez az egyetlen módja annak, hogy beszerezzük a szükséges termékeket.
2019. 12. 09., 11:02Hírek,építészetJanuár 10-én nyílik az új Kendel Építő Központ FehérváronÚj telephelyre költözik Székesfehérvár egyik legnépszerűbb építőipari vállalkozása, a Kendel, amely Építő Központ néven, a január 10-i nyitás után számos újdonsággal várja korábbi és új partnereit/vásárlóit.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Emléktáblát avattak Klebelsberg Kuno emlékére, száznegyven éves az Árpád technikum, megújult a baptista imaház és tematikus tanösvényt alakítanak ki a Rác-bányánál. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, április 18-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Együttműködés született a fehérvári fiatalokért, elindult a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű konzultáció és sztárigazolás a Volánnál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 11-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Székesfehérvár polgármestere bemutatta a Fidesz helyi jelöltjeit a közelgő önkormányzati választásokra, fennállásának nyolcvanötödik évfordulóját ünnepelte a Széchenyi technikum az Alba Arénában, idén április huszonkilencedike és május harmadika között lesz a beiratkozás az önkormányzati bölcsődékbe...

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új megállók és éjszakai járatok. A 2024.03.27-én megjelent lapszámunkban bemutatjuk a fehérvári buszhálózat bővítését. Spányi Antal megyés püspök ünnepi gondolatai mellett, az Országos Diákparlament üléséről és fehérvári sikerekről számolunk be. Kellemes időtöltést és boldog húsvétot kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Visszatérő rendezvények és sztárfellépők idén, állami kitüntetések fehérváriaknak, újabb fontos leletek kerültek elő, és nagyon jó szezont zártak a fehérvári hokisok. A március 21-i számhoz jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Megkezdődhet az Auchan melletti körforgalom bővítése, új utcajelző táblákat helyeztek ki a Szedreskerten, turisztikai központtá nőtte ki magát a pákozdi katonai emlékpark. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. március 13-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívá...