Életmód
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 06. 03., 12:45
Stílus10+1 hasznos (?) holmi gazdiknakAz ember mindent megtesz a kedvenceiért, hisz akárhogy nézzük, egy kutyus, egy cica mindenképp családtagnak számít. És ugye a gyereknek is megvesszük a jelmezt, a játékokat, hogyne tennénk ugyanezt meg a kutyának, a cicának. Bár azért lehet, hogy néha túlzásba esünk?
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 06. 03., 11:18
Egészség,Az állatorvos válaszolMiért étvágytalan és lehangolt a kedvencünk?Rengeteg oka lehet annak ha egy kutya lehangolt, vagy éppen étvágytalan. Nem feltétlenül betegség, de Dr.Lorászkó Gábor szerint jobb ha biztosra megyünk és megnézetjük egy orvossal a kedvencünket, ha ilyet tapasztalunk.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 06. 02., 14:59
Életmód,balkonkertészet10 növényi téglából rakott fal a világból, Patric BlanctólA függőleges kertek ültetésének technikája már az 1930-as évek végétől létezik, azonban eljterjedéséhez kellett egy francia botanikus, Patrick Blanc, aki felkutatott egy csomó olyan növényt, amely talaj nélkül is megél, és világszerte ikonikus zöld falakat alkotott. Ezekből mutatunk most párat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 06. 02., 11:08
ÉletmódEgy nap álmaid munkájávalNeked munka, nekem álom! – ez volt a szlogenje annak az országos akciónak, melynek részeként a megváltozott képességű emberek egy napot tölthettek el álmaik munkahelyén. Huszonkét székesfehérvári fiatal álma vált ezzel valóra.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 06. 01., 15:50
Egészség,TestszobrászatAddig fuss, amíg jó idő vanUltrabalaton, TESZ, ÖsszetartTó futás… A nyár beköszöntével egyre többen húznak futócipőt, s róják a kilométereket versenyszellemtől átitatva, jótékonysági céllal, sportolási szándékkal, avagy szabadidős kikapcsolódásként. (Illetve ezeket kombinálva.) A futás népszerű, nagyszerű, és még különleges e...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 06. 01., 14:00
Utazás,programajánlóUtaznál a hosszú hétvégén? – Adunk hozzá tippeketHiába legjobb otthon, azért mégiscsak van az az érzés az emberben, hogy már ideje lenne máshol lennie. Ha benned is feltámadt a mehetnék, gyorsan pakolj össze és a hosszú hétvégére utazz el!
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 05. 31., 10:00
Utazás,Fehérvár 500A festményről ismerős vízesés – Jajce, BoszniaFEHÉRVÁR500 TIPP, avagy kinek ajánljuk Jajcét? A Fehérvártól 446 kilométernyire, azaz hat-hét órányi autózásra fekvő helyet a vízesések és a jó értelemben vett balkáni hangulat kedvelőinek javasoljuk, kisgyerekekkel is teljesíthető kellemes sétát is tehetünk a zuhataghoz. Érdemes egy hosszú hétvégér...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 05. 31., 08:40
Életmód,játszótérA 10 legjobb játszótér SzékesfehérváronMindenkinek mások a szempontjai abban, hogy mitől jó a játszótér. Nem találkoztam két egyforma szülővel, gyerekkel: akad, aki a kicsi, barátságos, zárt játszótereket kedveli, mások a hatalmas parkokat, ahol kismotorral, biciklivel is lehet száguldozni. Úgyhogy ez a toplista inkább csak egy ötletgyűj...
Egészség
Még több cikk
Fehérvár Médiacentrum fotója
Egészség,szűrővizsgálatTóváros volt a tematikus szűrőnapok legújabb állomásaEgészségnapot tartottak a Tóvárosban és környékén élőknek. A mostani alkalmat is nagy érdeklődés övezte, az előzetes regisztrációval foglalható helyek mindegyikére jelentkeztek.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Egészség,SzékesfehérvárTöbb százan pattantak nyeregbe – Idén is népszerű volt a bringásfelvonulás SzékesfehérváronBiciklisekkel népesült be a Palotavárosi tavak környéke szombat délután. Az idei bringásfelvonuláson több száz sportoló pattant nyeregbe azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésének szükségességére.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Egészség,szűrővizsgálatSzűrőnappal az egészségértEzúttal Tóvárosban lehetett részt venni a vizsgálatokon, az általános állapotfelmérés mellett EKG, kardiológiai, boka-kar index és COPD vizsgálat is volt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 05. 30., 20:16
Oktatás,oktatásIlyen egy menő középiskolai verseny – Kreatív Építő Kezek testközelbőlA legkönnyebben akkor fejlődünk, ha szórakozva tanulunk – ezt felismerték a Kreatív Építő Kezek szakmai verseny szervezői is. Ennek megfelelően a játékos, szellemes feladatokon volt a hangsúly és leginkább a csapatépítésen. Építészverseny fiataloknak testközelből.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 05. 30., 15:01
Egészség,életmentésIndul a játék az életért – flashmob az újraélesztésrőlTöbb mint 100 fiatal térdelt a földön és nyomott másodpercenként kettőt egy-egy zöld labdán azon a flashmobon, ahol az újraélesztés fontosságára kívánták felhívni a figyelmet. A diákok Klupács Péter mentő-technikus lelkesítő szavaira mutatták be az életmentő technikát. A népszerűsítő program célja, ...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 05. 30., 11:02
ÉletmódKörmök és karmok az első fehérvári körmös kupánNa, képzeljétek hol voltam a hétvégén ... nem, nem a Vidi meccsén és nem is a Repülő Majálison, hanem bizony egy körmös kupán. Jól olvastátok, ugyanis vasárnap rendezték az első Alba Regia Körmös Kupát és ezt az igazán testhezálló, férfias feladatot teljesítve, bevettem a körömépítők és -díszítők fe...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 05. 28., 20:06
Egészség,Az orvos válaszolUltrahang – Gyors segítség a diagnosztikábanA fent látható csonkakúp-palástot idéző képet mindenki ismeri. Megcsodálta rajta a saját, a barátnő, a szomszéd gyermekét vagy épp a születendő kistestvérről kérdezte meg, hogy biztos, ez az én tesóm? Ahogy már kiderülhetett, beszélgetésünk az úgynevezett ultrahang-diagnosztika körül forog. Megtudha...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 05. 28., 17:56
Életmód,pózNyerő lehet WC-n ülve, laptoppal tanulni, csak ne tartson sokáÁgyon fekve, géppel az ölünkben viszont hamar elálmosodhatunk. A legjobbat akkor tesszük magunkkal, ha tanulás közben félóránként változtatunk a testhelyzetünkön.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 05. 28., 16:36
Életmód,időjárásMiért kerüli el szinte minden vihar Fehérvárt?Úgy vettük észre, hogy az utóbbi időben akármilyen nagy vihar, hóesés, eső jön, az gondosan kikerüli a várost. Legutóbb épp kedd volt ilyen: mindenki lélekben fölkészült arra, hogy még esernyővel és esőkabátban is elázik, aztán nem lett semmi. Eközben a fővárost elöntötte az özönvíz.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 05. 28., 13:07
ÉletmódHogyan fogyok le tíz hét alatt? – Orsi naplója 4. részKét kilót fogytam! Egyelőre sikeresen haladok tehát a megkezdett úton... De a nyár egyre közelebb van, és a csokiéhségem is egyre nagyobb! Mi legyen?
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 05. 28., 11:15
Egészség,BiokertészetMost akkor eper vagy szamóca?Bár a nagyáruházakban már régóta kapható, nálunk még csak most piroslik az eper. A saját kertben termesztett epernek nincsen párja zamatban és élményszinten sem, hiszen nincs is jobb annál, mint frissen leszakítani, és mosás nélkül, úgy porosan, földesen megízlelni édes levét, miközben nem törődünk ...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 05. 27., 13:58
ÉletmódNapszemüveg nélkül egy tapodtat se!A napszemüveg öltöztet. A napszemüveg véd. Szóval szerezzünk be rendes UV-szűrős napszemüveget, hogy megőrizzük szemünk világát! Vagy inkább szerezzünk be mindjárt vagy ötöt, hogy minden helyzetben a megfelelőt kaphassuk elő! Persze azt gondolhatnánk, megint csak a lányoknak szól az ajánlat, de nem....
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
Gasztro,A menyasszony barátnőjeNe csak szép, ízes is legyen az esküvő! A fehérvári Tortapalota elkészíti nekünk a lagzis desszertasztaltTizenkét évvel ezelőtt álmodta meg a jelent, azóta kétszer is bekerült az ország legjobbjai közé cukrászdájával. A menyasszony barátnője című magazinműsor tizedik adása az esküvői desszerteké: a székesfehérvári Tortapalotába látogattunk Kovács Kata ceremóniamesterrel.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,elismerésSzékesfehérvári sör lett aranyérmes a világ egyik legnagyobb sörversenyénA székesfehérvári hübris sörfőzde már tavaly is érmet zsebelt be a Pivní pečeť , avagy Arany Sörpecsét cseh sörversenyen, de idén feltette a pontot is az i-re: alap szortimentjének egyik zászlóshajója, a sür aranyérmet szerzett. Ezt az elismerést eddig még soha nem kapta meg magyar főzde lágere.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,étteremGyereksírás miatt 15 ezerrel többet számláztak egy Fejér vármegyei étterembenNem bírtak a szülők a másfél éves gyerekkel, a felszolgáló szerint emiatt több vendég is elhagyta az éttermet. A család végül kifizette a plusz pénzt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 05. 26., 21:31
Oktatás,jövőAkik a jövőt építik – A Kreatív Építő Kezek verseny eléA kreativitás mindig utat tör magának, hát még ha keresik is. Most hétvégén a Kreatív Építő Kezek (K.É.K.) erre nagyszerű alkalom lesz. Az Építészet Napja alkalmából tavaly életre hívott szakmai versenyen a legtehetségesebb fiatalok mutathatják meg képességeiket.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 05. 26., 11:02
ÉletmódA növényfalak csökkenthetik a városi szennyezéstA növényzettel borított falak, így a fehérvári rózsás ház is, nemcsak szépek, de egyéb előnyeik is vannak: hűtik a városi épületeket, csökkentik a hangos zajt és javítják az épületek energiahatékonyságát. Sőt a modellkísérletek azt mutatják, hogy a zöld falak képesek nagymértékben csökkenteni a váro...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 05. 25., 17:23
Életmód,strandHa strandra vágysz, egyelőre utaznod kellA velencei-tavi és a balatoni strandok nagy része már kinyitott a múlt héten, több a mostani hétvégén indítja a szezont, az iskolai szünet kezdetére, pedig minden strand kinyit. A fehérváriaknak úgy néz ki, még két hétvégét kell várniuk, hogy itthon strandolhassanak.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 05. 25., 11:25
Egészség,TestszobrászatKettlebell, a látványos fejlődés eszközeA kettlebellt már a cári Oroszországban is használták az erőművészek és a súlyemelők. Az orosz különleges egységek tagjai is ezzel fejlesztették mindig gyorsaságukat, állóképességüket, erejüket, s az amerikai katonai és rendfenntartási elit eszköztárából sem hiányozhat a „füles golyó”. Hazánkban is...
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Emlékhelyek napja Fehérváron is, fecskehotel, madárkert, nyitott műterem Felsővárosban és százéves az ARAK. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 16-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új parkoló a vasútállomásnál, pünkösdkor mesélnek a kiskertek, elballagtak a végzősök, negyedszer az elitben a hokisok. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. május 9-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Kezdődhet a Vasvári felújítása, gyerekparadicsom épült Maroshegyen, ókori forgatag Gorsiumban és másodszor is ezüstöt ünnepeltek a röplabdások. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 2-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Virágóra ötezer virágból, halünnep Palotavárosban, véget értek a Diáknapok, nagyot mentett a MÁV Előre. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 25-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Emléktáblát avattak Klebelsberg Kuno emlékére, száznegyven éves az Árpád technikum, megújult a baptista imaház és tematikus tanösvényt alakítanak ki a Rác-bányánál. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, április 18-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Együttműködés született a fehérvári fiatalokért, elindult a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű konzultáció és sztárigazolás a Volánnál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 11-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!