Kult
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 04. 05., 20:02
KultÚj dal, új klip, Eurovíziós Dalfesztivál – Freddie volt a vendégünkFreddienek a múlt héten jelent meg az egyik legújabb dala „Csodák” címmel. A dalhoz természetesen videoklip is készült, aminek szintén a napokban volt premierje a youtube-on.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 04. 03., 19:13
Kult,múltidézőVillamosvonalat terveztek Székesfehérvárra!Az újság legalábbis megírta – 120 évvel ezelőtt. Sőt, vezércikkében azt a kérdést is feltette, hogy hová lettek a milliók?
2017. 04. 03., 16:10KultTeszposzt Áginak - Ez a tesztSzép időnk van ma.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 04. 03., 13:57
Kult,szelfiCelebszelfik Székesfehérvárról: Fluor Tomi, Szabó Balázs (Bandája) és az Ocho Macho is itt csapatta hétvégénVolt celebszelfi Kati nénivel, Budapest-sapkában és persze fehérvári közönséggel.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 04. 03., 12:06
Történelem,konteóEgy becsapott nemzet: a kurdokÖnmagában az a tény, hogy egy ország államhatárain belül egy (vagy akár több) kisebbségi népcsoport él, jelen cikk szerzője szerint még nem jelent feltétlenül biztonsági kockázatot. A komolyabb gondok ott és akkor kezdődhetnek, amikor a többségiek még az anyaország nélküli kisebbség létezését is meg...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 04. 02., 19:08
Kult,VersünnepMeglestük a Versünnep műhelytitkaitMentorok és diákjaik lázasan készülnek a VIII. Fehérvári Versünnep április 8-i döntőjére. Szombat este bekukkantottunk egy kicsit a próbákra.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 04. 01., 13:56
Kult,történelem10 dolog, amit nem tudtál az egyik leghíresebb fehérváriról, Düffermann Frigyesről130 éves lenne Düffermann Frigyes, az egyik legismertebb Fehérvárról származó színész-feltaláló, aki világ életében profi sportoló szeretett volna lenni - kevesebb sikerrel. Találmányai és befolyása az amerikai filmművészetre és Hollywoodra azonban a mai napig itt vannak velünk és elkísérnek minket ...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 03. 31., 16:21
KultEzek voltak a hírek 120 éve márczius 31-én SzékesfehérváronMegmarta egy veszett eb Kálmán János olaj-utczai lakost, megbokrosodott egy ló, és elszaladtak a tehenek, ilyen és ehhez hasonló híreket olvashatunk a napra pontosan százhúsz éves Fejér Megyei Naplóban. Arra is választ kaphatunk, hogy mi is az a Schapirograf, és megismerhetjük az "ÁCS-féle" (cukrozo...
Történelem
Még több cikk
Fehérvár Médiacentrum fotója
Történelem,SzékesfehérvárTiszteletadás: Európa-nap Székesfehérváron - a város több pontján koszorúztakNéma koszorúzásokat tartottak az Európa-nap alkalmából. Székesfehérváron is több helyszínen tiszteletadás volt csütörtökön délelőtt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
Történelem,KultúraTöbb mint kétezer éves történelem, az ókori Kínába repít minket GorsiumAz ókori Kínába csöppenünk a Gorsium Régészeti Parkban. Ötven agyagkatona és két agyagló érkezett Tácra: megnyílt "Az első kínai császár halhatatlan őrei" című nemzetközi tárlat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Történelem,Nemzeti EmlékhelyTörténelem testközelből: nyílt nap a Nemzeti Emlékhelyen folyó régészeti feltárásonA Nemzeti Emlékhelyen lehetőség volt a területen folyó feltárás jelenlegi eredményeit is megnézni. Nagy volt az érdeklődés, közel ötvenen vettek részt a programon. A nyílt napon Pokrovenszki Krisztián, a múzeum főigazgatója és Szücsi Frigyes régész kalauzolta az érdeklődőket.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 03. 31., 14:06
Kult,programajánlóFehérvári programok a hétvégére: Hülye Járások Világnapja, Ocho Macho-koncert és Pompeji-kiállításFiers kolléga jelenleg az ágyat nyomja, úgyhogy ezen a héten rám maradt a programmustra. És én ezt nem bánom, mert rengeteg jópofa programmal lehet számolni ezen a hétvégén is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 03. 30., 10:58
KultKisorsolták a Versünnep mentoraitSzerda délután tudhatta meg az idei Versünnep tizenhárom döntőse, kik lesznek a mentoraik az április 8-i döntőre való felkészülés során.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 03. 28., 13:01
Kult,filmNézd meg nálunk az Igazából szerelem folytatásátTíz perc - mindössze ilyen hosszú lett az Igazából szerelem folytatása. A rövid tévéfilmet egy jótékonysági naphoz kapcsolódóan készítették el, és pénteken már be is mutatták Angliában. Ha lemaradtál róla, a cikk alján megnézheted a teljes filmet.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 03. 27., 22:25
Kult,katasztrófa40 éve történt a világ legsúlyosabb légi katasztrófájaNapra pontosan negyven éve, március 27-én valóra vált minden ember rémálma, aki egy kicsit is tart a repüléstől: két gép ütközött Tenerife egyik repülőterén úgy, hogy el sem hagyták a kifutópályát. Minden idők egyik legnagyobb repülőgép-katasztrófájában 583 ember vesztette életét. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 03. 27., 19:42
Kult,múltidézőA rendőrség lelepleződött, a közvélemény háborog! - Ez történt Fehérváron 120 éve1897-ben sem volt unalmas az élet Székesfehérváron. A korabeli beszámolók szerint napra pontosan 120 éve a közgyűlésre készült a város, lelepleződött ugyanis a rendőrség 18 évig tartó "rendszere". Hogy pontosan mi is volt ez a rendszer, és mit is követett el a rendőrség, azt nem tudjuk meg a Fejérme...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 03. 27., 13:42
Történelem,konteóCiprus, a kettészakadt szigetországA Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete, a kiemelt stratégiai fontosságú földrajzi helyek többségéhez hasonlóan meglehetősen zaklatott múltat tudhat maga mögött. A három földrészt összekötő hajóutak egyik csomópontjánál fekvő Ciprust a görög mitológia ismerői (és a turisztikai közhelypufogtató...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 03. 26., 20:35
Kult,GorsiumA Gorsiumban elevenedik meg PompejiPontosan 79. augusztus 24-én történt az a katasztrófa, amelynek során Pompeji városa néhány másodperc leforgása alatt eltűnt a Föld színéről. A Vezúv kitörése miatt csak itt, hozzávetőleg 2000 ember lelte halálát. A várost több méter vastagságban temette be a vulkáni hamu, amely így nem csak a puszt...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 03. 24., 15:05
KultBálint Károly családfák titkait kutatjaHorvát családok Székesfehérváron címmel jelent meg nemrég Bálint Károly családfakutató kiadványa. A mai Szerbiához tartozó Bácsgyulafalván született földmérő mérnök huszonhét éve él Székesfehérváron, ahová a szerelem hozta. A Horvát Nemzetiségi Önkormányzat képviselője öt-hat éve foglalkozik családf...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 03. 24., 10:38
Kult,színházSzikora János marad a Vörösmarty Színház igazgatójaEgyhangú döntéssel választotta újra a Vörösmarty Színház igazgatójává Szikora Jánost Székesfehérvár közgyűlése. A megbízatás öt évre szól, így a régi-új igazgató 2022. július 31-ig tölti be a posztot.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
Film,kritikaTéli szünet: a lúzerek karácsonyánál nincs most jobb film a mozikbanÚj karácsonyi klasszikus született. A Téli szünet (The Holdovers) azonban még véletlenül sem egy szirupos, gejl vígjáték, hanem egy okosan kitalált és megírt, érzelemdús emberi történet.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Film,fesztiválFehérvásznon a rövidfilmek12 fehérvári rövidfilmet nézhettek meg az érdeklődők szombaton a Fehérvászon Függetlenfilm Fesztiválon. A sokéves hagyománnyal rendelkező eseményt idén 19. alkalommal rendezték meg a Méhkasaula Kulturális Közhasznú Egyesületnek köszönhetően.
Fehérvár Médiacentrum fotója
FilmgyászElhunyt Matthew Perry, a Jóbarátok sztárjaAz amerikai színész halálát az eddigi információk szerint fulladás okozta.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 03. 24., 09:42
KultFehérvári programok a hétvégére: Pompeji, Frankofón Filmnapok és lépcsőfutásAki a hétvégén programot tervez, az úgy számoljon, hogy szombatról vasárnapra virradó hajnalban óraátállítás lesz. Ezért aztán nem is terhelünk senkit túl sok vasárnapi programmal, inkább biztosra megyünk és a szombatra koncentrálunk. Amikor is lehet majd tízemeletes házban lépcsőn futkorászni, egés...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 03. 23., 10:05
KultHétvégén kezdődik a Versünnep Lezárultak a jelentkezések, a hétvégén elkezdődik a VIII. Fehérvári Versünnep.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2017. 03. 22., 20:08
Kult,cirkusz7 érdekesség, amit nem tudtál a cirkuszok világárólJelen állás szerint már csak pár évtizedig láthatóak elefántok a magyar cirkuszokban. És azt tudtad, hogy a cirkuszsátrat két nap alatt építik fel, de a lebontásához elég egy fél nap? A vasárnapig Fehérváron vendégeskedő Richter Flórián Cirkusz névadó-tulajdonosa mesélt a vándorcirkuszok közönség e...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2017. 03. 22., 18:12
Film,Twin Peaks80 éves múlt a Twin Peaks zeneszerzője, Angelo BadalamentiSzerintem kivétel nélkül mindenkit elfog egy különleges, sötét hangulat, ha meghallja a Twin Peaks zenéjét. Az amúgy is rejtélyes kisváros történetét a zenei betétek még sejtelmesebbé, rémisztőbbé teszik, ezt a hatást pedig a ma 80 éves Angelo Badalamentinek köszönhetjük. Jó hír a rajongóknak, hogy ...
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Jön a Múzeumok éjszakája, Petőfi újra Fehérváron, a legjobb robotprogramozókat díjazták és hamarosan újra jégen a Volán. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, június 13-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Köszönet a pedagógusoknak, uniós pályázatot nyert a város, végzősök a megújult Tópartiban, tanösvény nyílt a Rácbányánál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. június 6-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Megújult a Szent György-kút, egyedülálló energetikai fejlesztés az Alba Regia Sportcsarnokban, udvarfelújítás és okostanterem a KÉPES programmal és Fehérvár a Zöld bajnok!Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 30-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Légi fotókon a város fejlődése, parkőrök vigyázzák a rendet, közös emlékezés a tánc nyelvén és futás az egészségért és a tisztaságért. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. május 23-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Emlékhelyek napja Fehérváron is, fecskehotel, madárkert, nyitott műterem Felsővárosban és százéves az ARAK. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 16-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új parkoló a vasútállomásnál, pünkösdkor mesélnek a kiskertek, elballagtak a végzősök, negyedszer az elitben a hokisok. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. május 9-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!