Életmód
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 04. 23., 13:03
Oktatás,tablóMelyik lett a legmenőbb tabló idén? - Fehérvári Tablószépségverseny 2019Egyelőre 41 tablóval indul az idei Fehérvári Tablószépségverseny, de folyamatosan lehet nevezni. Az első 100 ezer, a második 75 ezer, a harmadik helyezett osztály pedig 50 ezer forintot nyer. Május 3-án délig lehet szavazni.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 04. 17., 19:49
Oktatás,divatHulladékból egyedi ruhát!Hulladékból alkottak hordható ruhákat, egyedi, kreatív technikákkal készítettek ékszereket, díszítettek kukákat az Öko versenyre általános és középiskolások. A versenyt hatodik alkalommal rendezte meg az Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 04. 11., 10:54
Oktatás,diákmelóMár érdemes gondolkodni a nyári diákmunkán - ezek a népszerű melók FehérváronAlig néhány hét és a fehérvári diákszövetkezeteknél is regisztrálni lehet a nyári diákmunkákra. Feltérképeztük, mi lesz az idei kínálat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 04. 02., 11:02
Oktatás,pályaválasztásSzékesfehérvár is csatlakozik a Lányok Napja programsorozatáhozGyárakat, laborokat, műszaki egyetemeket látogathatnak meg a Lányok Napján az általános és középiskolás diáklányok az ország közel húsz városában, köztük Székesfehérváron is. A pályaválasztást ösztönző program április 30-án lesz, az előzetes regisztráció már megkezdődött.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 03. 29., 09:51
Oktatás,gyerekekMegszépült a Rákóczi oviVerses-dalos tavaszköszöntő műsorral adták át ünnepélyes keretek között a felújított Rákóczi Utcai Óvodát. A jól felszerelt, mindenben a gyerekek igényeihez igazított épület jelenlegi állapota kétéves munka eredménye.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 03. 14., 13:02
Oktatás,büszkeségeinkAki szárnyakat kap a gyerekek között – Németh Istvánné Pál Évával, az év óvónénijével beszélgettünkMárcius elején az Év óvónője oklevelet vehette át a Családháló-díj átadáson a székesfehérvári Németh Istvánné Pál Éva. Pedig nem várt köszönetet az elmúlt negyven évért: el sem tudta volna képzelni, hogy ne csillogó szemű gyerekek szeretetgyűrűjében töltse a napjait.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 03. 13., 18:36
Oktatás,nosztalgiaNosztalgiavonatra fel! - A régi általános iskolámban jártamPár napja ellátogattam az utcánk végében - alig két háznyira - található általános iskolámba, ahová negyedik osztályos koromig jártam, és sajnos tizennyolc éve be sem tettem a lábam. Mondanom sem kell, hogy azonnal elkapott a nosztalgia...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 03. 05., 11:26
Oktatás,iskolaOnline is intézhetjük az általános iskolai beiratkozástElektronikussá válik számos, általános és középiskolai tanulmányi ügy intézése, így többek között a beiratkozás is. Bár a személyes megjelenést nem váltja ki, az ügyintézés hosszát megrövidítheti a fejlesztés.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 02. 25., 17:39
Oktatás,Titkok HázaMegnyílt a Titkok Háza Tudományos ÉlményközpontMegnyitotta kapuit a Titkok Háza Tudományos élményközpont a Fehérvári Civil Központban. Háromszáz négyzetméteren, újszerű, egyedi élményközpontú tanulást támogató elemekkel bővített természettudományi bemutató és oktatóhely jött létre Székesfehérvár belvárosában.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 02. 12., 13:55
Oktatás,vállalkozásKözépiskolás fiatalok vállalkozóvá válását segítő nemzetközi projekt indult el SzékesfehérváronA Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség részt vesz az INTERREG Duna Transznacionális Programban megvalósuló InnoSchool nemzetközi projektben melynek célja a közép-európai országokban, köztük hazánkban is a vállalkozói szellem erősítése és a vállalkozóvá válás segítése a középfokú iskolai t...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 01. 31., 11:51
Oktatás,oktatásÖtven fehérvári diák vehet részt a Sulimoped programbanSegédmotoros kerékpár jogosítványt szerezhet ingyen ötven fehérvári diák az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának támogatásával.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 01. 18., 18:55
Oktatás,versenyPompás terítékek, királyi ízek, dekoratív ajándékok - kereskedelmi és gasztroverseny volt a fehérvári Deák középiskolábanFelpezsdült az élet a Deák Ferenc középiskolában január 18-án: szakmai versenyt rendeztek a gasztronómia, a vendéglátás és a kereskedelem területén középiskolás tanulóknak, neves szakmai zsűri részvételével.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 01. 18., 09:50
Oktatás,iskolaÁltalános iskola választás: milyen szempontokat mérlegeljünk?Közeleg a beiratkozás időszaka, érdemes már most körbenézni az általános iskolák környékén. A székesfehérvári iskolákban több újdonság is várja a gyerekeket a jövőben. Utánajártunk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni az iskolaválasztásnál.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 01. 16., 14:02
Oktatás,munkaMilyen szakmát ne tanuljon a gyerek?Soha nem változott olyan gyorsan az álláspiac, mint az elmúlt években, és valószínűleg ez a fékezhetetlen folyamat nem lassulni fog a jövőben. Az aggódó szülő pedig csak kapkodja a fejét: mi legyen a gyerekemből, és mi ne?
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 01. 02., 09:59
Oktatás,érdekesNyílt napra várják az általános- és középiskolásokat a fehérvári kórházbanMég a műtőkbe is bepillantást nyerhetnek a kórház nyílt napján a hetedik és nyolcadikos tanulók, illetve a középiskolák 11 és 12. osztályosai, szüleik és minden pályaválasztás előtt álló fiatal. Január 16-án várják az érdeklődőket.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2018. 11. 29., 14:25
Oktatás,közlekedésIskolabusz? Székesfehérváron?A közelmúltban jelentették be: két éven belül Magyarországon is tervezik kiépíteni - amerikai mintára - az iskolabusz-hálózatot. Vajon Székesfehérváron jól jönne?
Fehérvár Médiacentrum fotója
2018. 11. 15., 10:03
Oktatás,oktatásVirtuális szemüvegen keresztül ismerkedtek a szakmákkal a fehérvári általános iskolásokVégzős általános iskolásokat és szüleiket várt november 10-én és 11-én az Állj pályára! elnevezésű pályaválasztási kiállítás Székesfehérváron.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2018. 10. 11., 18:45
Oktatás,MesterienA Fejér megyei kirakatrendező európai sikereKiválóság érmet kapott dekoratőr-kirakatrendező kategóriában a Euroskills Szakmák Európa Bajnokságán a fehérvári Sárvári Ágnes. Ági már gyerekkorában a lakberendezésről álmodozott, és arra biztat minden fiatalt: merjenek szakmát tanulni, hiszen ez egy óriási adu a kezükben.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2018. 09. 14., 19:56
Oktatás,nyelvtanulásNem igaz, hogy a magyarok nem tudnak nyelvet tanulni! - A magyar nyelvvizsgabajnok előadása FehérváronGaál Ottó huszonhét nyelvből tett közép- és felsőfokú vizsgát, s tapasztalatait összegyűjtve, több mint egy tucat nyelvre dolgozta ki sikeres tananyagait. 100 nyelvvizsgája van egy héttagú baráti társaságnak, melyek szinte kizárólag Gaál Ottó módszerének, a Kreatív Nyelvtanulásnak köszönhetőek.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2018. 08. 20., 14:03
Oktatás,gyerekekTanévkezdésre hangolódvaBár még belefér egy utolsó csobbanás a strandon vagy egy esti séta a Királyi Napokon, de már vészesen közeleg szeptember elseje! Az írószerboltokat, a hipermarketeket, a diszkontokat, de még az online játékboltokat is elárasztották a füzetek, tolltartók, irattartók és iskolatáskák.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2018. 08. 06., 13:06
Oktatás,felvételiTovább lehet jelentkezni a pótfelvételireMeghosszabbították a pótfelvételi eljárás határidejét: augusztus 7-ig lehet a jelentkezéseket benyújtani, illetve hitelesíteni az E-felvételiben.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Virágóra ötezer virágból, halünnep Palotavárosban, véget értek a Diáknapok, nagyot mentett a MÁV Előre. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 25-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Emléktáblát avattak Klebelsberg Kuno emlékére, száznegyven éves az Árpád technikum, megújult a baptista imaház és tematikus tanösvényt alakítanak ki a Rác-bányánál. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, április 18-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Együttműködés született a fehérvári fiatalokért, elindult a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű konzultáció és sztárigazolás a Volánnál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 11-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Székesfehérvár polgármestere bemutatta a Fidesz helyi jelöltjeit a közelgő önkormányzati választásokra, fennállásának nyolcvanötödik évfordulóját ünnepelte a Széchenyi technikum az Alba Arénában, idén április huszonkilencedike és május harmadika között lesz a beiratkozás az önkormányzati bölcsődékbe...

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új megállók és éjszakai járatok. A 2024.03.27-én megjelent lapszámunkban bemutatjuk a fehérvári buszhálózat bővítését. Spányi Antal megyés püspök ünnepi gondolatai mellett, az Országos Diákparlament üléséről és fehérvári sikerekről számolunk be. Kellemes időtöltést és boldog húsvétot kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Visszatérő rendezvények és sztárfellépők idén, állami kitüntetések fehérváriaknak, újabb fontos leletek kerültek elő, és nagyon jó szezont zártak a fehérvári hokisok. A március 21-i számhoz jó olvasást kívánunk!