Kult
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 10. 20., 10:01
KultLoving Vincent: megmozdulnak Van Gogh festményeiEgy különleges alkotásban dolgozzák fel Vincent van Gogh életét és rejtélyes halálát. Az alkotás egy olyan kézzel festett animációs film, amely teljes egészében a holland festő stílusát alkalmazza.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 10. 19., 16:49
KultPrimanimán ott leszel? - Kedvcsináló animációs filmekhezOktóber 19-22-ig tart a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál, amihez idén Székesfehérvár is csatlakozott.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 10. 19., 15:14
Színház,1956Eufória és bizakodás: ilyen lesz a Magyar Advent '56-os forradalmi előadásOktóber 24-én, hétfőn 16 órától mutatják be a Magyar Advent című előadást, ami a 60 évvel ezelőtti forradalmi hangulatot idézi meg Fehérvár belvárosában. Jártunk a próbán, betekintettünk a kulisszák mögé, és beszélgettünk a rendező-író-gyártásvezető Matuz Jánossal valamint két szereplővel, egy örök...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 10. 18., 15:42
Kult,nyelv10 régi magyar kifejezés, amit biztosan nem ismerszLeginkább nagyszüleinktől hallhattunk efféle szavakat, mi már nem használjuk ezeket a kifejezéseket. Érdekes időutazás, és bizonyíték is egyben a magyar nyelv szépségeire.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 10. 17., 23:28
Kult,festészetÍgy fest Fehérvár: 11 festő a Magyar Festészet NapjáraOktóber 18-a Szent Lukácsnak, az orvosok és festők védőszentjének a napja, 2002 óta pedig a Magyar Festészet Napja is. Idén tehát tizenötödik alkalommal ünnepeljük a kortárs festőművészetet. Ez alkalomból összegyűjöttünk néhány fehérvári festőt, hogy ezáltal is felhívjuk a figyelmet a városi festész...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 10. 17., 13:00
Kult,szobrokFelismered ezeket a szobrokat, ha csak egy kis részletet mutatunk belőlük?Összeszedtünk 10 székesfehérvári köztéri alkotást, melyekből először csak egy kis részletet mutatunk. Hogy mely részlet, melyik szoborhoz tartozik, azt nektek kell kitalálnotok.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 10. 15., 16:34
KultAz ember, aki felforgatta az európai kultúrát172 éve született az európai kontinentális filozófia egyik legnagyobb jelentőségű alkotója, Friedrich Nietzsche. A filozófus 1844. október 15-én Röckenben látta meg a napvilágot.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 10. 14., 13:48
KultFehérvári programok a hétvégére: mozikban az Inferno, pénteken Magna Cum Laude-koncert, szombaton közönségkoriÁllítólag ezen a hétvégén nem a szabadtéri kikapcsolódásnak kedvez majd az időjárás. Úgyhogy mi is inkább a beltéri programokra gyúrtunk rá szokásos hétvégi ajánlónkban. Csak a hardcore természetrajongóknak javaslunk egy kirándulást, ami a garantált vizuális élmény mellett rommá ázással is kecsegtet...
Fehérvár Médiacentrum fotója
SzínházgyászMeghalt Szurdi MiklósA Vörösmarty Színház egykori igazgatója 73 éves volt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Színház,MikulásA Mikulás ellátogatott a Városház térre isA hóesés ellenére ellepték a családok az adventi színpad előtti teret, hogy találkozhassanak a Mikulással. A találkozó előtt manópróbán, és egy karácsonyi előadáson vehettek részt a gyerekek a Szabad Színház jóvoltából.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Színház,előadásKodzsugukila, a boszorkány-gyerekelőadás az IgézőbenDanny Bain, amerikai zenész, zeneszerző, mesélő előadását láthatták vasárnap az Igézőbe érkezők. A darab különlegessége, hogy hagyományos afrikai hangszerek használatával adta elő a művész a történetet.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 10. 12., 18:52
Kult,SzékesfehérvárÚgy ismered a várost, mint a tenyeredet? Bizonyítsd!Odafigyelsz a részletekre? Már semmi nem tud meglepni Fehérváron? Úgy ismered a várost, mint a tenyeredet? Itt a lehetőség, hogy bizonyíts.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 10. 12., 11:54
Kult,évforduló10 dolog, ami Kolumbusz Kristóf nélkül nem lenne SzékesfehérváronOktóber 12. van, ami a ritka amerikai nemzeti ünnepek egyike: 524 éve érkezett meg a kontinensre Kolumbusz Kristóf. Igaz, hogy akkor még azt hitte, Indiában jár, de legyünk nagyvonalúak és ezzel most ne foglalkozzunk. Az évforduló örömére számba vettük azokat a dolgokat, amik nem jöhettek volna létr...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 10. 09., 15:59
Kult,kiállításFehérvár Szalon 2016, ahol a fotókat fotózó fotós fotósa voltamElsőre talán nehéz követni a címet, de máris magyarázom.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 10. 06., 20:55
Kult,bőgésA jágerek, akik levadászták BokátJáger, agancsár, möcörgés. Ha tudod, mit jelentenek ezek a szavak, ez a cikk neked szól. Ha nem, akkor is, mert a poszt úgy lett megírva, hogy legalább ezeknek a szavaknak a jelentése kiderül, ha más nem is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 10. 05., 16:30
KultA tetováló, akinek nincs tetoválásaVagyis van, de csak két pici, mindössze egy centis betű. Mint mondja, nem akarja elkapkodni. Ami viccesen hangzik annak a szájából, aki az országban elsők között ragadott tetoválógépet. Arany Gold Zoltánnal egy belvárosi kávézóban beszélgettünk.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 10. 02., 13:45
Kult,MacskafogóTíz fogós kérdés a harminc éves MacskafogórólKerek 30 esztendeje, 1986. október 2-án mutatták be a kultikus animációs filmet, a Macskafogót. Nem tudom megszámolni, hogy mennyiszer láttam, de az ziher, hogy hamarosan megint meg kell néznem, mert még én sem tudtam minden kérdésemre a választ.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 10. 01., 15:22
KultKarafiáth Orsolya a női testről és az alkoholizmusrólEddig három regénye és négy verseskötete jelent meg Karafiáth Orsolyának, aki nemrég a Fehérvári Irodalmi Napok vendége volt és Takáts Eszterrel karöltve verses-zenés estet adott A Szabadművelődés Házában. A költőnő a Fehérvár Televíziónak mesélt alkoholizmusról, női testről és persze tavaly megjele...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 29., 10:50
Kult,irodalom10 magyar költőnő, akit ismerned kellOktóber 2-áig tart a Fehérvári Irodalmi Napok, ahol a vendégek között köszönthetjük mások mellett Kemény Zsófit és Karafiáth Orsolyát is. A rengeteg programból azért az ő látogatásukat emeltem ki, mert - mint azt már korábban is mondtam - a költőnők a gyengéim, olyannyira, hogy képes voltam összesze...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 27., 12:29
KultMit ér meg egy szombat délután? - Árérzékeny beszámoló a Mangalica fesztiválrólNem múlhat el hétvége valamilyen nagyobb székesfehérvári esemény nélkül: ezúttal a Mangalica fesztivál vitte a prímet. Körbejártuk a rendezvényt, és megnéztük, hogyan veszik a fehérváriak az akadályt. Árérzékeny beszámoló következik.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Irodalom,könyvMegjelent Vakler Lajos legújabb könyveMegjelent Vakler Lajos Fehérvári beszélgetések sorozatának legújabb kötete. A műben orvosok és művészek élettörténetével ismerkedhetnek meg az olvasók. Hétfőn este a Tolnai Utcai Tagkönyvtárban ismerkedhettek meg a szerzővel és könyvével az érdeklődők.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Irodalom,programMenő-e még olvasni? Miben hasonlít, illetve különbözik a magyar és az amerikai fiatalok irodalomfogyasztási szokása? Tud e menő lenni a Z generáció körében az olvasás? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre kaphattak választ azok, akik ellátogattak a Grand Inkubátorházba.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Irodalom,magyar irodalomBarangol a vándorszínész Petőfi születésének 200-ik évfordulóján az emlékévet vetélkedővel zárta le a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A Tarsoly Ifjúságért Egyesülettel közösen szervezett megmérettetés döntőjét az intézmény olvasótermében rendezték meg. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 26., 17:08
Kult,fesztiválOktóber első hétvégéjén újra jön a Móri Bornapok és a XI. Fúvószenekari Fesztivál A reggelek csípősebbek, a falevelek színe barnába fordult, és bizony már elfér rajtunk egy meleg pulcsi, kabát. Itt van az ősz, itt van újra, és ezen a hétvégén a második hónapjába lépünk. Ráadásul október első hétvégéje már több évtizede egyet jelent a Móri Bornapokkal, a szürettel, a fesztiválozás...
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 26., 12:50
Kult,irodalomKarafiáth Orsival és Simon Mártonnal érkezik a Fehérvári Irodalmi NapokÉs nemcsak velük. Jön még többek között Kemény Zsófi és Babiczky Tibor, de itt lesz Ladik Katalin is. A program az irodalmi és művészeti élet minden szeletét felvonultatja, lesz Slam Poetry, Esterházy-délután, Gasztrodélután és Kocsmaszínház is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2016. 09. 24., 16:19
Kult,sörMelyik a legjobb magyar sör?Szeptember közepétől október elejéig számos nagyvárosban minden a sör körül forog. Az Oktoberfest Németországból indult, de ma már mindenhol ott van, mindenki tud róla. Székesfehérváron egyelőre még várat magára a folyékony népünnepély, de reméljük, már nem sokáig. Addig is váltsunk egy pár szót a v...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2016. 09. 23., 14:55
Programok,hétvégeFehérvári programok a hétvégére: Mangalica fesztivál, Oldtimer Szuperkupa és tévében a Saul fiaÚjabb fehérvári programajánló a hétvégére, hiszen most is számos izgalmas, érdekes, szórakoztató, finom vagy éppen izzasztó program közül választhatunk. Fehérvár belvárosában kap helyet ugyanis a Mangalica fesztivál és az Oldtimer Szuperkupa rajtolása, a Critical Mass, de lesz Mága Zoltán koncert, a...
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Virágóra ötezer virágból, halünnep Palotavárosban, véget értek a Diáknapok, nagyot mentett a MÁV Előre. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 25-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Emléktáblát avattak Klebelsberg Kuno emlékére, száznegyven éves az Árpád technikum, megújult a baptista imaház és tematikus tanösvényt alakítanak ki a Rác-bányánál. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, április 18-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Együttműködés született a fehérvári fiatalokért, elindult a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű konzultáció és sztárigazolás a Volánnál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 11-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Székesfehérvár polgármestere bemutatta a Fidesz helyi jelöltjeit a közelgő önkormányzati választásokra, fennállásának nyolcvanötödik évfordulóját ünnepelte a Széchenyi technikum az Alba Arénában, idén április huszonkilencedike és május harmadika között lesz a beiratkozás az önkormányzati bölcsődékbe...

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új megállók és éjszakai járatok. A 2024.03.27-én megjelent lapszámunkban bemutatjuk a fehérvári buszhálózat bővítését. Spányi Antal megyés püspök ünnepi gondolatai mellett, az Országos Diákparlament üléséről és fehérvári sikerekről számolunk be. Kellemes időtöltést és boldog húsvétot kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Visszatérő rendezvények és sztárfellépők idén, állami kitüntetések fehérváriaknak, újabb fontos leletek kerültek elő, és nagyon jó szezont zártak a fehérvári hokisok. A március 21-i számhoz jó olvasást kívánunk!