Hírek
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 04. 18., 17:16
Gazdaság,koronavírus"Mintha emberkísérletben vennék részt!" - A svéd-járványmodell, ahogy egy ott élő Fejér megyei látjaA svédek teljesen ellene mennek a világban követett járványkezelési módszereknek – árulta el a Székesfehérvár közeléből Göteborgba elszármazott Mariann, aki úgy érzi, mintha egy emberkísérletben venne részt.
2020. 04. 18., 12:12Gazdaság,koronavírusEnnyibe került Székesfehérvárnak a koronavírus-járvány elleni védekezés első hónapjaSzékesfehérvár az elmúlt egy hónap alatt közel 225 millió forintot költött a koronavírus elleni védekezésre, ennek az összegnek a jelentős részét védőfelszerelések, főleg maszkok beszerzésére fordította - áll dr. Cser-Palkovics András tájékoztatójában.
2020. 04. 15., 12:48Gazdaság,koronavírusMeghaladja a 3000 főt a székesfehérvári járásban a munkanélküliek száma, 60 százalékuk fehérváriJelentős részük a szolgáltatások és vendéglátás területéről, az egyéni vállalkozók köréből vagy éppen a külföldről hazatérő munkát kereső emberekből tevődik össze - nyilatkozta Dr. Cser-Palkovics András.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 04. 08., 19:59
Gazdaság,munkaerőpiacKözel nullára csökkent az új álláshirdetések száma, az álláskeresőké négy-ötszörösére ugrott Fehérváron és környékén isTöbb szakmának is alaposan betett a koronavírus-járvány, és bár a kormány számos gazdasági intézkedése igyekszik enyhíteni a károkat, az erős negatív hatás már rövid távon is látszik az álláspiaci kereslet-kínálat alakulásán.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 04. 07., 20:06
Gazdaság,innovációFutó pályázatod van? Figyeld a változásokat! Mi segítünk, ha elakadtál!Az elmúlt néhány hétben a megvalósítás alatt lévő pályázatokkal kapcsolatban számos változtatás, könnyítés jelent meg. Ezek, és a várható további változások a korábbinál gyorsabb, folyamatos alkalmazkodást kívánnak a pályázóktól…
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 04. 06., 13:49
Gazdaság,koronavírusA második világháború óta nem csökkent ennyire a szén-dioxid-kibocsátásElég hajmeresztő a kijelentés, de a koronavírus-járványnak pozitív hatása is van: a tudósok szerint idén a járvány okozta gazdasági leállások miatt legalább 5%-kal csökken a Földön a szén-dioxid-kibocsátás, utoljára a második világháború végén volt ilyenre példa.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 03. 11., 18:12
Gazdaság,koronavírusMi történik, ha koronavírus-járvány miatt mentesítenek a munkavégzés alól?A koronavírus-fertőzés terjedése mostanra nem egy távoli történet lett, így munkáltatónak, de a munkavállalóknak is érdemes felkészülnie a fertőzésgyanú vagy a vírus konkrét megjelenése esetén felmerülő kérdésekre, teendőkre.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 03. 10., 13:11
Gazdaság,innovációFiatal és tapasztalt vállalkozók együttműködése Magyarországon!Legalább 3 éve vállalkozó vagy? Vezetője vagy középvezetője vagy a cégnek? Szívesen megosztanád a tudásodat másokkal? Nyitott vagy új szemléletek befogadására? Szívesen dolgoznál együtt lelkes, fiatal vállalkozókkal?
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 03. 06., 09:53
Gazdaság,állásSzeretnél egy sikeres kereskedelmi cégcsoporthoz tartozni?A STAVMAT közép-európai építőanyag kereskedő hálózat az ország 33 pontján rendelkezik üzletekkel. Folyamatosan megújuló kereskedéseikben az építőanyagok teljes választékával minőségi megoldást tudnak nyújtani mind a kültéri, mind a belsőépítészeti munkákhoz felújításokhoz, házépítésekhez. Olyan munk...
2020. 03. 02., 10:55Gazdaság,buszEgyre kevesebben utaznak tömegközlekedésselCsökkent a helyi és a belföldi helyközi tömegközlekedést igénybe vevő utasok száma Magyarországon. A 2019-es adatok érdekessége, hogy a kevesebb utas ellenére helyközi viszonylatban nőtt az utazások során megtett kilométerek száma.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 21., 15:08
Gazdaság,állásOtthon a személyszállításban - Csatlakozz egy megbízható csapathoz!A Homm Kft. egyik meghatározó tevékenysége immár több mint huszonöt éve az autóbuszos különjárati szolgáltatás. Egyedi igények alapján, személyre szabottan vállalják cégek, intézmények, turista csoportok, magánszemélyek különjáratainak szervezését, lebonyolítását belföldön és külföldön egyaránt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 20., 08:44
Gazdaság,állásNyílt napot rendez leendő munkavállalóknak a XOMOX Magyarország február 21-énÉrdeklődő munkavállalók részére tart nyílt napot a nagymúltú cég pénteken.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 17., 10:50
Gazdaság,bankMárciustól jön az azonnali pénzátutalásNéhány másodperc alatt megérkezhet az elutalt pénz március második napjától az azonnali átutalási rendszer bevezetésével. A teszteredmények azt mutatják, hogy a tranzakciók nagy része két-három másodperc alatt teljesülhet majd.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 12., 10:54
Gazdaság,pénzKötelező bérmegjelölés az álláshirdetésekben?Lássuk be, senki sem szeret vakon repülni, vagy saját maga alá licitálni fizetési igényével, ugyanakkor a másik oldalnak is jól jöhet a transzparencia.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 02. 11., 11:16
Gazdaság,innovációErasmus fiatal vállalkozóknak – Fogadjon a Te céged is fiatal vállalkozót!A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség több mint tíz éve a hazai közreműködő szervezete az Erasmus For Young Entrepreneurs programnak, amely kezdő vállalkozóknak kínál lehetőséget arra, hogy Európai Uniós tagországokban dolgozzanak, és tapasztalt vállalkozóktól tanuljanak. A program keret...
2020. 01. 22., 18:56Gazdaság,albérletSzékesfehérváron a legdrágább az albérlet a megyeszékhelyek közöttEgy év alatt átlagosan 11 százalékkal nőttek az albérleti árak a megyeszékhelyeken, Székesfehérvár ennél kevesebbel, de így tartja dobogós helyét.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2020. 01. 15., 19:16
Gazdaság,munkaÖt megszűnő OKJ-s képzésA módosuló szakképzési rendszerben lesznek olyan szakmák, amelyek végleg eltűnnek, de olyanok is, amelyek átalakulnak.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 15., 16:13
Gazdaság,innovációNe dobd el, használd újra! – Újabb szemléletformáló projektben vesz részt a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Az Interreg Europe program támogatásával megvalósuló, 2LIFES névre keresztelt projekt célja, hogy a hulladékkezelést új alapokra helyezze azáltal, hogy az újrahasználatra fektet hangsúlyt a hulladékfeldolgozással szemben.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 10., 08:17
Gazdaság,innovációErasmus – Az európai csereprogram fiatal vállalkozók számáraSaját vállalkozás alapításán gondolkodsz, vagy nemrég indultál el a vállalkozói pályán? Vagy már sikeres vállalkozást működtetsz, és szeretnéd azt további piacokra kiterjeszteni, illetve új ötletekre van szükséged? Az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak program Neked szól!
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 12. 09., 19:27
Gazdaság,vásárlásEzért érdemes apróhirdetés útján vásárolni!A vásárlás színtere napjainkban áttevődött az online felületekre. Minden korábbinál többen választják a webáruházakat, ám nem ez az egyetlen módja annak, hogy beszerezzük a szükséges termékeket.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2019. 10. 25., 16:47
Gazdaság,pénzKarácsony közeledtével fellendül az online vásárlásBár hazánkban is egyre kedveltebb az internetes vásárlás, a statisztikákból az derül ki, hogy még mindig alacsony az online vásárlók száma, leginkább karácsony közeledtével lendül meg a felhasználók beszerző kedve. Színházjegyet azonban döntő többségben szinte csak webes felületen vásárolnak a nézők...
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság

Régen várt beruházás veszi kezdetét, épül a bicikliút a Kiskút útján és mutatjuk az elektromos buszokat, amelyek majd a város útjait szelik. Jó szórakozást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Juniális és múzeumok éjszakája. Lemaradtál valamelyik programról? Akkor lapozz bele a legfrissebb lapszámba, az heti újságban olvashatsz a háború okozta gazdasági hatásokról is. Jó böngészést!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Helló nyár! Szuper bulival indult a vakáció Fehérváron. A képgalériáért lapozz bele az újságba! Jó szórakozást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Süllyesztett körforgalom épült Palotavárosban. A közlekedést segítő, új forgalmi rend olykor kihívás elé állítja az autósokat, pedig csak figyelmesen és körültekintően kell(ene) közlekedni.

Fehérvár Médiacentrum fotója

Érték az önkéntesség, virágba borult a belváros és van egy jó hírünk, a nyári szünetre kinyit a strand. Jó olvasását kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Hamarosan kitör a vakáció, ezért összegyűjtöttük a városi, tábori kínálatot. Szemezgessenek a programok közül, kellemes időtöltést kívánunk!